EXCLUSIV

Aventurile unui vegan cu muşchi la MasterChef. De ce a vrut Alex Lenghel să participe neapărat la celebra emisiune EXCLUSIV

Denisa Macovei 21.02.2022, 18:57
Aventurile unui vegan cu muşchi la MasterChef. De ce a vrut Alex Lenghel să participe neapărat la celebra emisiune EXCLUSIV

Show-ul MasterChef este unul dintre cele mai de impact concursuri culinare din lume, fiind recunoscut prin prisma probelor la care sunt supuși concurenții. Deși se caută inovația de la un sezon la altul, puțini vegani sau vegetarieni se încumetă să se aventureze într-o astfel de competiție. Alex Lenghel a acceptat provocarea, însă pe parcursul filmărilor și-a dat seama că este mult mai greu decât se aștepta.

Aventurile musculosului vegan Alex Lenghel la MasterChef

În vârstă de 36 de ani, Alex Lenghel este personal trainer, dar și vegan de mulți ani. Pentru cei care nu știu, veganismul este un stil de viață care caută excluderea folosirii animalelor pentru mâncare, îmbrăcăminte sau orice alt scop. Cei care acceptă să ducă un astfel de stil de viață își asumă de la început un angajament etic în privința animalelor. Asta face și concurentul care speră la marele premiu MasterChef. Deși acest fenomen, veganismul, ia amploare și în România, la un concurs culinar nu se pot face excepții, mai ales că formatul presupune ca concurenții să fie supuși la tot felul de probe, din ce în ce mai complexe. Faptul că cele mai multe dintre probe au ca ingredient principal, carnea sau produse de origine animală, l-au pus pe Alex într-o dificultate și mai mare.

„M-am lipsit deja de preparatele cu carne și altele de origine animală, așa că la MasterChef îmi doream să existe o varietate mai mare de ingrediente vegane, care să îmi permită să livrez cât mai multe preparate vegane”, ne-a povestit Alex Lenghel.

Aventurile musculosului vegan Alex Lenghel la MasterChef
Aventurile musculosului vegan Alex Lenghel la MasterChef

De ce și-a încălcat propriile principii

Tânărul mărturisește că la un moment dat al competiției, dorința de a câștiga competiția a fost mult mai mare încât s-a văzut nevoit să-și calce principiile și să gătească cu carne. „Nu pot să zic că am trăit momente de frică în concurs, dar am avut emoții mari pentru momentul când am ajuns să fiu nevoit să gătesc cu carne pentru a merge mai departe în competiție”, ne-a mai declarat concurentul.

Țelul tânărului este de a demonstra românilor că se pot face preparate delicioase și fără carne sau alte alimente de origine animală. Se declară extrem de ambițios, iar obiectivul său este de a fi primul vegan care câștigă un concurs culinar. „Bucătarul din mine este creativ, curajos și ambițios, dacă ar fi să-l caracterizez în trei cuvinte. Vreau să fiu primul vegan care câștigă MasterChef și vreau să facem istorie”, a mai declarat tânărul bucătar.

A fost la un pas să fie eliminat din cauza unui cârnat

Totuși, în plină competiție, și-a dat seama că nu-și poate atinge țelul dacă nu face compromisuri. Asta după ce a fost la un singur pas de eliminare din cauza unei probe destul de simple, în care trebuia să facă un cârnat din carne de porc. Pentru că nu a vrut nici măcar să pună mâna pe mațele de porc, jurații l-au trimis direct la proba „sub presiune” în urma căreia unul dintre concurenți părăsește competiția.

„Nu o să fie cârnați de porc. Sunt vegan, am ales în viață niște principii și am decis că eu nu vreau să gătesc niciun preparat din carne”, a spus răspicat Alex în momentul în care a aflat ce implică proba, răspuns care nu le-a convenit absolut deloc celor trei jurați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...