Avarie majoră în București. Peste 170 de blocuri rămân fără apă caldă. Ce zone sunt afectate

Ana Anitoiu 29.04.2022, 15:18
Avarie majoră în București. Peste 170 de blocuri rămân fără apă caldă. Ce zone sunt afectate

A fost înregistrată o avarie majoră în București, din cauza căreia peste 170 de blocuri rămân fără apă caldă, pentru cel puțin o săptămână, până când Termoenergetica va reuși să remedieze situația. Compania municipală de furnizare a agentului termic a transmis ce zone din Capitală sunt afectate.

Ce zone din București sunt afectate de avarie

Mai exact, au rămas fără apă caldă peste 170 de blocuri și imobile din Sectorul 1 din București. Conform Termoenergetica, pentru remedierea avariei, ce a fost denumită tehnic DN 800, trebuie să fie înlocuiți 30 de metri de conductă în zona Promenada Mall, de pe șoseaua Floreasca.

Aceste lucrări necesare pentru remedierea avariei vor dura cel puțin până la data de 6 mai, ora 22:00. Echipajele de intervenție se află pe teren încă de ieri. Au golit deja conducta și urmează să facă lucrările de reparație. La final, conducta va fi reumplută.

Avarie majora in Bucuresti. Peste 170 de blocuri, fara apa calda
Numerosi bucuresteni, fara apa calda. Foto: unsplash.com

Cum pot afla bucureștenii dacă și cât timp sunt afectați de o avarie

Reprezentanții Termoenergetica au transmis că bucureștenii pot afla mai multe informații despre această avarie sau oricare alta prin intermediul aplicației mobile Temo Alert. În acest fel, locuitorii Capitalei pot urmări în timp real notificările ce vin din partea companiei cuprivire la lipsa apei calde.

În momentul transmiterii acestei știri, aplicația Termo Alert precizează că sunt afectate de avaria DN 800 peste 170 de blocuri de pe străzile: Măguricea, Nicolae G. Caramfil, Elena Caragiani, Borșa, Smaranda Brăescu, Feleacu și Șoseaua Pipera. Lista continuă, conform aplicației Termo Alert, cu blocuri de pe străzile: General Ștefan Burileanu, Căpitan Alexandru Șerbănescu, Prometeu, Căpâlna, Avionului, Aripilor, Siriului.

Aceasta nu este singura avarie din Sectorul 1. Alte 26 de blocuri sau imobile, aflate pe străzile Știrbei Vodă, Berzei, Witing și Calea Plevnei, sunt afectate de o avarie ce ar urma să fie remediată astăzi, la ora 23:30. Conform Termo Alert, alte două avarii din Sectorul 1 al Capitalei ar urma să fie remediate până sâmbătă, 30 aprilie, la ora 23:30. Acestea afectează 62, respectiv 11 blocuri sau imobile.

De altfel, până la finalul zilei de astăzi sau până sâmbătă seară, ar urma să fie remediate și alte avarii din București, din sectoarele 2, 4 și 6 ale Capitalei, conform informațiilor afișate de aplicația mobilă Termo Alert.

Primarul Sectorului 2, anunț cu privire la termoficare

Primarul USR al Sectorului 2 din București, Radu Mihaiu, a anunţat, marţi, proiectul Căldură şi apă caldă pentru această zonă a Capitalei, desfășurat în parteneriat cu Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti.

Potrivit primarului Radu Mihaiu, în cadrul acestui proiect, vor fi asigurate, pentru început, capacităţi modulare de producere a energiei termice – echipamente cu alimentare gaz metan, în punctele termice deficitare din Sector: Ramuri Tei, 1 Cheile Zănoagei, 2 Cheile Zănoagei, 3 Cheile Zănoagei, 4 Cheile Zănoagei şi Luncşoara.

Radu Mihaiu a precizat că Termoenergetica va acoperi cheltuielile pentru serviciile de proiectare, închiriere a echipamentelor de producere a energiei termice şi lucrările de execuţie pentru montarea acestora în cele șase punct termice. Primăria Sectorului 2 va finanța costurile cu închirierea şi instalarea acestor echipamente.

Primarul Sectorului 2 a mai spus că în acest fel va fi rezolvată problema cu apa caldă și căldura pentru aproximativ 11.000 de cetăţeni. Lucrările sunt prevăzute să fie gata în luna septembrie, astfel încât totul să funcționeze la începutul sezonului rece. Edilul a menționat că proiectul este unul pilot şi că se va continua extinderea lui pe baza rezultatelor obţinute în prima fază de implementare.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...