Autoritățile din China interzic temporar mașinile fabricate de Tesla în anumite zone. Care este motivul acestei decizii

Bogdan Bârliga 21.06.2022, 12:48
Autoritățile din China interzic temporar mașinile fabricate de Tesla în anumite zone. Care este motivul acestei decizii

Timp de două luni niciun autoturism electric fabricat de Tesla nu mai poate fi utilizat în districtul Beidaihe din provincia Hebei.

Autoritățile din China au mai aplicat această măsură la începutul lunii iunie în orașul Chengdu și nicio mașină Tesla nu mai poate fi folosită pentru deplasarea prin bazele militare.

Spionii de la Tesla

În districtul Beidaihe se află și o stațiune preferată de autoritățile chineze pentru organizarea întâlnirii anuale a liderilor Partidului Comunist Chinez.

Din acest motiv în acest district începând cu data de 1 iulie nu mai pot fi folosite mașinile produse de Tesla, se arată într-un material reuters.com.

Singura explicație oferită de unele surse pentru această decizie este legată de dotările acestor mașini, care includ printre altele și mai multe camere video.

Decizia autorităților din Beidaihe vine la doar câteva săptămâni după ce mașinilor Tesla li s-a interzis, de asemenea, să circule pe unele drumuri din centrul orașului Chengdu la începutul lunii iunie, când orașul a fost vizitat de președinte chinez Xi Jinping.

Restricțiile de la Chengdu legate de mașinile Tesla, care nu au fost anunțate oficial, au ieșit la iveală după ce au fost postate videoclipuri pe rețelele de socializare cu aceste autoturisme redirecționate din anumite zone de către poliție.

Elon Musk susține că mașinile nu pot fi folosite pentru spionaj

Anul trecut, armata chineză a interzis intrarea mașinilor Tesla în complexele sale, invocând preocupări de securitate legate de camerele instalate pe vehicule, a informat Reuters la acel moment.

Musk a susținut că mașinile Tesla nu pot folosite pentru acțiuni de spionaj în China sau oriunde altundeva pentru că în acest caz compania riscă să fie închisă.

Câteva luni după decizia armatei Tesla a susținut că toate datele generate de mașinile pe care le vinde în China vor fi stocate pe plan local.

Pe de altă parte producătorii de automobile echipează tot mai multe vehicule cu camere și senzori pentru sistemele de condus autonom.

Controlul modului în care aceste imagini sunt utilizate și unde sunt trimise și stocate este o provocare care se așteaptă rapid pentru industrie și autoritățile de reglementare din întreaga lume.

Capitalizarea bursieră Tesla trece de 1.000 miliarde de dolari

Capitalizarea bursieră a Tesla Inc a depăşit anul trecut pragul de 1.000 de miliarde de dolari și acțiunile companiei conduse de Elon Musk valorează cât cele ale următorilor șapte producători auto la un loc: Toyota, Volkswagen, Daimler, General Motors, BMW, Honda și Hyunday.

În luna martie a acestui an Tesla a reușit să demareze și producția la noua sa fabrică din Germania unde compania a investit peste 5 miliarde de euro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...