Autoritățile dâmbovițene, ajutate de localnici, oferă ajutor ucrainenilor fugiți din calea războiului

Daniela Alexandru 28.02.2022, 17:02
Autoritățile dâmbovițene, ajutate de localnici, oferă ajutor ucrainenilor fugiți din calea războiului

În contextual conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei și a crizei refugiaților care fug din calea războiului, autoritățile, precum și mai multe localități din județul Dâmbovița încearcă să contribuie cu ce pot pentru a-i ajuta pe ucrainenii care se refugiază în România. Astfel, ISU „Basarab I” Dâmbovița a trimis 28 de pompieri militari care și-au stabilit tabăra în Rădăuți, acolo unde au instalat tabăra mobilă ce pune refugiaților la dispoziție condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, tabăra fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, precum și o bucătărie rulantă.

Mai multe localități dâmbovițene au primit refugiați ucraineni

De exemplu, 42 de refugiați din Ucraina au ajuns noaptea trecută în comuna dâmbovițeană Ciocănești. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Ciprian Nilă. O parte dintre ucraineni au fost preluați de Biserică Penticostală din Vizurești, iar alții sunt găzduiți de localnici.

În această noapte, în jurul orei 1:00, au ajuns în comuna noastră, prin intermediul unei organizații non-guvernamentale, 42 de refugiați din Ucraina. O parte dintre aceștia au fost cazați în Biserică Penticostală din Vizurești, iar ceilalți, la oameni de bine din comuna noastră. Mulțumesc tuturor celor implicați pentru solidaritate și efortul depus!” a precizat Ciprian Nilă.

După anunțul primarului, mai mulți localnici s-au arătat dispuși să ajute cu alimente, pături, lenjerii sau alte obiecte de care refugiații au nevoie.

Un alt exemplu este gestul locuitorilor din Lungulețu, care au instalat câteva zeci de paturi în căminul cultural. De asemenea, au fost aduse alimente care sunt păstrate în frigidere, dar și alimente greu perisabile. În plus, primarul localității George Duțu a plecat cu un autocar la Vama Siret pentru a aduce refugiații care au nevoie de ajutor.

Nici tabăra de dedicată copiilor cu cancer de la Brănești, MagiCamp nu s-a lăsat mai prejos.

În dimineața asta, pentru prima oară în existența ei, MagiCAMP va răsuna de glasuri de copii, în luna februarie. Nouă copii și trei mămici sunt la această oră pe drum, de la vama Isaccea, spre Brănești. 12 suflete, nedormite de cine știe câte ore, alungate de război din casele lor, despărțite de tații/soții lor, rămași să lupte pentru țara și viitorul lor, vor ajunge în jur de 5 dimineața, în sfârșit, într-un pat cald și sigur.” au anunțat reprezentanții MagiCAMP în cursul nopții trecute, potrivit GazetaDambovitei.ro

Urmăriți Impact.ro și pe