Autoritățile au decretat stare de alertă în județul Vrancea. „Se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns”

Ionuț Vieru 28.01.2023, 13:46

Stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorilor. Nicușor Halici, prefectul județului, a solicitat, în cursul zilei de astăzi, instituirea stării de alertă în județ. Ninsorile abundente și viscolul au afectat foarte mult întregul județ. Autoritățile sfătuiesc oamenii să aibă autoturismele echipate corespunzător pentru această perioadă dacă vor să se pornească la drum.

Stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorilor

Prefectul județului Vrancea a precizat că a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, aceștia spunând că solicitarea de a institui starea de alertă va fi aprobată în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Tocmai ce am încheiat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind solicitarea declarării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea pentru înlăturarea efectelor căderilor abundente de zăpada şi a viscolului care încă mai persistă în zona de sud a judeţului”, a declarat Halici, într-o conferinţă de presă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat, în cursul zilei de sâmbătă, că decretă starea de alerta în județul Vrancea.

„Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, se arată în comunicatul transmis de CNSU.

Mașini blocate în Vrancea din cauza vremii
Mașini blocate în Vrancea din cauza vremii

Drumurile închise din județul Vrancea din cauza ninsorilor abundente

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că sunt închise circulației publice, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, mai multe drumuri din județul Vrancea. Iată care sunt acestea:

 • DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;
 • DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;
 • DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;
 • DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;
 • DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;
 • DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;
 • DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;
 • DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

„Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze de starea carosabilului înainte de a porni în călătorie, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să evite oprirea pe benzile de circulaţie sau bruscarea comenzilor pe o suprafaţă umedă sau alunecoasă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum”, a transmis Centrul Infotrafic.

De asemenea, circulația a fost restricționată pentru autovehiculele cu masa totală maximă de 7,5 tone pe următoarele artere rutiere:

 • DN 2 Obrejița – Adjud, județul Vrancea;
 • DN 2D Focșani – Greșu, județul Vrancea;
 • DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;
 • DN 11A Adjud – Podu Turcului, județul Vrancea.

ANM a transmis că 27 de județe și Capitala se află sub avertizare de vreme severă până duminică dimineața. Cele mai afectate județe din România de vremea rea sunt Vrancea și Buzău.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe