Australia vrea să-și țină granițele închise până la jumătatea lui 2022. ”Trebuie să ne apărăm modul de viață”

Ana Anitoiu 11.05.2021, 18:54
Australia vrea să-și țină granițele închise până la jumătatea lui 2022. ”Trebuie să ne apărăm modul de viață”

Australia vrea să-și țină granițele închise până la jumătatea lui 2022, cel puțin, potrivit estimărilor pe care guvernul acestei țări le-a publicat marți. Vestea vine în contextul în care multe persoane se așteptau să poată călători începând din luna octombrie a acestui an.

Motivul pentru care Australia vrea să-și țină granițele închise

Abia de la jumătatea lui 2022 încolo, oficialii din Australia se așteaptă la o revenire graduală la normalitate în ceea ce privește călătoriile. În plus, vor fi stabilite ”zone sigure” pentru a călători, așa cum autoritățile australiene au stabilit pentru Noua Zeelandă.

Anul trecut, guvernul Australiei a estimat că granițele s-ar putea deschide în octombrie 2021, după ce au fost puse la dispoziția populației adulte vaccinuri anti-Covid-19. Însă, termenul a fost amânat, deoarece campania de imunizare este lentă, din cauza problemelor referitoare la suplimentarea dozelor, dar și in cauza faptului că unele persoane încă refuză să primească serul.

Australia vrea sa-si tina granitele inchise pana la jumatatea lui 2022
Imagine din Australia

Mesajul prim-ministrului Australiei pentru cetățeni: ”Trebuie să avem grijă”

În plus, potrivit Daily Mail, chiar și după redeschiderea granițelor, oficialii susțin că numărul australienilor care vor călători în afara granițelor nu se va apropia o perioadă de mediile înregistrate înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus. De altfel, ”mijlocul anului 2022” reprezintă doar o estimare ce ar putea fi dată peste cap, în cazul în care ar urma noi valuri puternice ale pandemiei sau noi tulpini periculoase.

În weekend, prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, a spus că granițele vor rămâne închise pe termen nelimitat, astfel încât să fie protejat stilul de viață al australienilor. ”Suntem o insulă care trăiește așa cum puține țări din lume o fac în acest moment. Trebuie să avem grijă să nu schimbăm modul nostru de viață cu cel pe care îl are acum majoritatea”, a declarat premierul.

Australienii, interdicție la călătorii din martie

Cetățenilor Australiei le este interzis să părăsească țara încă din luna martie 2020, cu doar câteva excepții permise. Doar cetățenii, rezidenții permanenți și unii dintre posesorii de vize au fost primiți pe teritoriul țării, cu respectarea unora dintre cele mai stricte reguli din lume.

Potrivit estimărilor oficialilor, ar putea să mai izbucnească valuri de Covid-19, dar autoritățile le vor putea ține sub control. Studenții ar urma să revină în Australia la finalul anului 2021 și să intre în număr mare pe teritoriul acestei țări în anul 2022. Vezi AICI ce țări se află pe lista galbenă pentru România!

De la începutul pandemiei, Australia a raportat 29.938 de cazuri de Covid-19, cu doar 7 noi îmbolnăviri înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanțul negru al acestei țări este de 910 decese în rândul pacienților cu coronavirus, potrivit site-ului worldometers.info.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...