AUR, un nou protest în faţa Portului din Constanţa. George Simion: “România nu mai este de vânzare”

Elena Avramescu, Ioana Constantin 27.02.2021, 18:25

A fost din nou protest împotriva deciziei guvernului de a permite scoaterea la vânzare a unor acţiuni de la companiile în care statul român este încă majoritar. Portul Constanţa este şi el vizat de această iniţiativă guvernamentală iar astăzi peste 200 de oameni, simpatizaţi ai alianţei pentru unitatea românilor au protestat importriva hotărârii. La protest au fost prezenţi pe lângă parlamentarii constănţeni AUR şi cei doi copreşedinţi de la nivel naţional Claudiu Târziu şi George Simion.

AUR, un nou protest la Constanţa

La începutul lunii februarie, premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost aprobat un proiect de lege care abrogă vechea legea care interzicea până acum vânzarea participațiilor companiilor de stat din România. Este vorba despre legea nr. 173 din 13 august 2020. Prin Legea 173/2020, Parlamentul interzicea Guvernului, pe o perioadă de doi ani, vânzarea acţiunilor deţinute de stat la companii.

Odată aprobat noul proiect, oricând companiile românești pot fi scoase la mezat. Lucru însă de neacceptat de Partidul Alianţa pentru Unitatea Românilor . Peste 200 de oameni s-au strâns în faţa prefecturii din Constanţa şi cu steaguri tricolore în mâini şi au strigat nemulțumirea față de această decizie. Oamenii cred că statul român nu trebuie să transforme companiile românești în monedă de schimb pentru a obține favoruri de la Uniunea Europeană.

“Era important să venim să dăm un mesaj în apărarea acestui obiectiv pe care nu știu dacă mulţi aflați la putere îl prețuiesc la adevărata valoare. Şi nu spun asta gândindu-mă la o sumă, ci la valoarea lui strategică și la valoarea lui care ține de demnitatea națională.

Portul ne asigură suveranitatea, dar și un venuit bun dacă este gestionat cum se cade. Acum a devenit obiect de şantaj și de tranzacție . Noi suntem ţinuţi în afara spațiului Schengen pentru că nu am cedat portul. Prietenii noștri olandezi se opun sub diverse pretexte. Prima oară au spus că nu avem o justiție liberă care să termine corupția în România.

Tot ei au furnizat specialişti în acest domeniu și au văzut ce progrese am făcut. Nemaiavând ce să reproșeze , se vor opune până nu cedam portul prin care intră și ies multe mărfuri. Portul Constanța este mai mare și mai important decât principalul lor port Roterdam”, a explicat Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

AUR, un nou protest în faţa Portului din Constanţa
AUR, un nou protest în faţa Portului din Constanţa

George Simion: „Vrem să spunem un nu hotărât vânzării României bucată cu bucată”

Claudiu Târziu şi George Simion, cei doi copreşedinţi ai partidului au fost prezenți la protest pentru a susține cauza celor care nu îşi doresc înstrăinarea Portului Constanţa.

“Vrem să spunem un nu hotărât vânzării României bucată cu bucată. Să tragem un semnal și să spunem celor care vor Portul Constanţa, că România nu mai este de vânzare. Ne luptam pentru independența şi suveranitatea României.

Este o crimă ce se întâmplă în aceste zile. Vor să ne închidă minele și capacitățile funcționale de minerit. Voi ne-ați chemat aici la acest miting de protest impresionant. Este mesajul nostru România trezeşte-te“, a declarat George Simion.

Guvernul a aprobat la finele lunii trecute actul normativ prin care a fost abrogată Legea 173/2020 privind interzicerea vânzării de acțiuni pe care statul le deține la companii și societăți naționale, pe o perioadă de doi ani. Această lege a fost inițiată de PSD. La momentul aprobării legii, guvernul a susţinut prin vocea ministrului economiei, că este vorba doar despre listarea unor pachete minoritare la bursă şi nu de privatizarea.

„Este un proiect de lege pe care l-am susținut și consider că este necesar. Așa cum am mai declarat, în alte ocazii, aș dori să dau asigurări că nu privatizăm. Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate societățile și companiile de interes strategic național din domeniul Energiei. Și așa va fi.

Listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă privatizare , ci șansa de modernizare, de a face investiții, de care, evident, va beneficia fiecare român”, a spus Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Urmăriți Impact.ro și pe