Au controlat un magazin Profi și apoi s-au decis să dea alarma în toată țara. Produsul pe care îl urmăresc inspectorii

Andra Daoud 24.02.2022, 09:54
Au controlat un magazin Profi și apoi s-au decis să dea alarma în toată țara. Produsul pe care îl urmăresc inspectorii

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat un control într-un magazin Profi din Brașov, după care inspectorii au decis să extindă verificările la nivel național. Inspectorii ANPC urmăresc cu precădere un anumit tip de produse, comercializate în toate magazinele în această perioadă. Ce le-a atras atenția inspectorilor ANPC? Nu este vorba despre produse alimentare.

Au controlat un magazin Profi și apoi s-au decis să dea alarma în toată țara

Inspectorii ANPC au controlat un magazin Profi din Brașov și au găsit câteva produse care i-au determinat să verifice și alte magazine aparținând lanțului. De data aceasta, nu un produs alimentar le pune probleme celor de la Profi, ci niște mățișoare, pentru care ANPC a oprit comercializarea.

Este vorba despre mărțișoare etichetate ca fiind de argint. iar ANPC a precizat că firma nu are licență pentru a comercializa aceste produse. Mai mult, acestea nu erau marcate ca fiind metale prețioase. În urma controalelor pe care le vor efectua în toată țara, inspectorii ANPC vor confisca toate mărțișoarele din argint, urmând ca acestea să ajungă în Trezoreria statului.

Decizia vine la câteva zile după ce 10 magazine Profi au fost controlate în București. În urma verificărilor, inspectorii ANPC au aplicat amenzi în valoare de 227.000 de lei. Mai mult, pentru 9 din cele 10 unități s-a dispus oprirea temporară a activității, până la remedierea neregulilor depistate. Pentru 3 dintre magazine, s-a propus închiderea temporară, pe o durată de cel mult 6 luni.

Au controlat un magazin Profi și apoi s-au decis să dea alarma în toată țara. Produsul pe care îl urmăresc inspectorii
Inspectorii ANPC au oprit de la comercializare mai multe mărțișoare de argint

ANPC a început operațiunea „Caravana consumatorului”

ANPC a anunțat, în urmă cu câteva zile, că a demarat o amplă operațiune la nivel național, numită „Caravana consumatorului”. Controalele au început din orașul Cluj-Napoca, iar acțiunea recentă de verificare a magazinelor din Brașov este tot parte din campanie.

Prin această acțiune la nivel național, ANPC și-a propus: „realizarea unei abordări de control unitare, la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale instituției, astfel încât intensitatea și frecvența acțiunilor de verificare a operatorilor economici din întreaga țară să păstreze același ritm al desfășurării”, se arată pe site-ul instituției.

Numită simbolic ”Caravana consumatorilor”, această operațiune arată că ne dorim și că vom reuși să fim la fel de implicați în activitatea pe care o desfășurăm. Paul Anghel și subsemnatul coordonăm întreaga acțiune pentru a fi siguri că mesajul transmis atât personalului din subordine, cât și operatorilor economici este unul de fermitate, verticalitate. Și unitar.

Fiind vorba de director general și respectiv, președinte, este clar că numai aceasta va fi varianta de lucru. Cine nu își asumă, poate părăsi rândurile comisarilor și respectiv poate să se retragă de pe piață”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

 

Urmăriți Impact.ro și pe