Au aruncat în aer bancomate din mai multe localități. Infractorii au fost trimiși în judecată

Daniela Alexandru / 15.01.2021, 19:07
Au aruncat în aer bancomate din mai multe localități. Infractorii au fost trimiși în judecată

Au aruncat în aer bancomate din mai multe localități. Cinci indivizi au ales să se îmbogățească printr-o metodă mai puțin obișnuită. Ei au aruncat în aer mai multe bancomate de pe raza unor localități din județele Galați și Vrancea și în urma acestor acțiuni s-au ales cu dosare penale pentru mai multe infracțiuni precum constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată, distrugere în formă continuată și furt calificat.

Au aruncat în aer bancomate din mai multe localități

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați, acuzați că în perioada septembrie – octombrie 2020, au spart mai multe bancomate din diferite localități vrâncene și gălățene.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei cinci au constituit un grup infracțional organizat cu care au săvârșit mai multe infracțiuni precum: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare în formă continuată, instigare la conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare în formă continuată, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în forma continuată, instigare la conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în formă continuată, punere în circulație a unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare în formă continuata, încredințare spre conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere în formă continuată, toate în concurs real.

Principalele acuzații sunt cele de furt calificat în formă continuată, nerespectarea regimului materiilor explozive, distrugere și furt calificat.

Cei cinci au fost prinși în flagrant pe 22 octombrie 2020

Infractorii au folosit măști pentru a fi mai greu de recunoscut, au scos din funcțiune sistemele de supraveghere și au încercat, uneori și reușit, să sustragă ATM-urile unor agenții bancare din localitățile Liești, Tulucești – județul Galați și Vulturu – județul Vrancea.

Prejudiciul cauzat se ridică la peste 117.000 lei.

Tags:
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI