Au apărut primele capturi foto cu momentul în care adolescenta din Brașov este agresată fizic de paznicul magazinului. Fata n-a avut nicio șansă de apărare

Ana Anitoiu 24.12.2020, 13:25
Au apărut primele capturi foto cu momentul în care adolescenta din Brașov este agresată fizic de paznicul magazinului. Fata n-a avut nicio șansă de apărare

Au apărut primele capturi foto cu momentul în care adolescenta din Brașov a fost agresată fizic de doi paznici ai unui magazin Carrefour din acest oraș. Fata n-a avut nicio șansă de apărare, după ce a fost suspectată de furt.

Ce se vede în imaginile din momentul în care adolescenta din Brașov a fost agresată

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, într-un hipermarket din Brașov. În imagini ce au fost surprinse de camerele de supraveghere se vede cum adolescenta de etnie romă, în vârstă de 18 ani, ar fi luat niște obiecte pe care le-ar fi băgat în ghiozdan. Apoi, după ce a trecut de casa de marcat, fără să cumpere nimic, fata a fost luată de doi agenți într-o cameră. Imaginile surprinse acolo arată că tânăra a fost agresată fizic. Această agresiune ar fi început după ce ea ar fi negat că ar fi furat produse din magazin.

”Negând aceste acuzaţii fata fost bruscată violent, lovită cu pumnii şi picioarele, lovită peste faţă şi strânsă de gât chiar de către șeful securităţii de la Carrefour care între timp fusese chemat să participe”, a transmis Asociaţia ”Femeile se Implică”, la care a apelat tânăra, ulterior.

Care este varianta adolescentei

Tânăra susține că nu a furat, ci a mers la un lanț de magazine din Brașov, de unde a cumpărat câteva produse, pe care le-a plătit cu cardul bancar. Apoi, ar fi aruncat bonul la gunoi. Abia după aceea, ar fi intrat într-un alt magazin, de unde ar fi primit câteva produse, însă fără să cumpere ceva, deoarece nu ar fi găsit ceea ce își dorea.

Varianta adolescentei nu a fost crezută de paznici. Tânăra a fost agresată pentru că nu a recunoscut că a furat, în ciuda explicațiilor pe care le-a dat ea. Imaginile captate de o cameră de supraveghere și obținute de Antena 3 au surprins agresiunea. Se vede cum unul dintre agenți a lovit cu piciorul, după ce fata, care fusese îmbrâncită, a încercat să se apere de cei doi.

Au aparut primele capturi foto cu momentul in care adolescenta din Brasov este agresata fizic de paznicul magazinului. Fata n-a avut nicio sansa de aparare
Adolescenta agresata de paznicii unui magazin

Poliția a răspuns la apelul paznicilor, nu al adolescentei

Speriată, adolescenta a sunat la 112 și a cerut ajutor. Însă, i s-a spus că nu se știe în cât timp ar putea ajunge un echipaj de poliție la ea. Polițiștii au ajuns la fața locului abia după un al doilea apel – al paznicilor.

Mai exact, un echipaj de poliție a sosit doar după ce agenții de pază au sunat ca să reclame un furt. Apoi, când victima a mers la poliție să reclame că a fost bătută, plângerea ei nu ar fi fost luată în considerare.

Ce au transmis reprezentanții magazinului

În urma acestui incident, adolescenta a cerut ajutorul unei asociații pentru drepturile minorităților, care a ajutat-o să meargă la medicii legiști, pentru a fi constatată agresiunea. Pe de altă parte, reprezentanții hipermarketului au transmis un punct de vedere, citat de adevarul.ro.

”Zi de zi ne punem toată încrederea în fiecare membru al echipei noastre, indiferent de funcţia pe care o are, de statut, de naţionalitate sau etnie, vârstă, gen sau interese şi preţuim integritatea mai presus de orice. Aceeaşi deschidere am demonstrat-o şi faţă de tânăra în cauză care, cu puţin timp înainte de momentul incidentului, fusese recrutată de una dintre firmele partenere Carrefour, urmând să înceapă activitatea chiar în relaţie cu magazinul Carrefour Braşov la care s-a petrecut evenimentul. Însă, în urma investigaţiei realizate ca urmare a acestui incident, am descoperit cu dezamăgire că tânăra a fost autoarea unei sustrageri de bunuri din cele două magazine Carrefour din Braşov”, au transmis aceștia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI