Au apărut imagini cutremurătoare de la grădinița lovită de elicopterul prăbușit lângă Kiev: „Am crezut că este o rachetă, că totul s-a întunecat. Erau schije peste tot”

Elena Avramescu 19.01.2023, 11:15
Au apărut imagini cutremurătoare de la grădinița lovită de elicopterul prăbușit lângă Kiev: „Am crezut că este o rachetă, că totul s-a întunecat. Erau schije peste tot”

În cursul zilei de ieri s-a petrecut un teribil incident la Kiev, după ce în urma unui accidentul de elicopter au murit ministrul ucrainean de interne și alți 13 oameni, printre care și un copil. Cu toate că nu sunt cunoscute cauzele tragediei, există mai multe variante care sunt luate în calcul, precum eroare umană, defecțiune tehnică sau chiar un posibil atac.

Imagini noi de la grădinița lovită de un elicopter la Kiev

Elicopterul PUMA s-a prăbușit într-o suburbie a Kievului, lângă o grădiniță. Ulterior s-a aflat că în aparatul de zbor se aflau ministrul de interne, prim-adjunctul său și alți oficiali care mergeau la o întâlnire, în Harkov. Din nefericire, explozia puternică a afectat și un bloc de vizavi, după ce rotorul principal al aparatului de zbor s-a înfipt într-o mașină parcată.

„M-am uitat pe fereastră și am văzut un obiect, o lumină roșie-portocalie, care se prăbușea peste grădiniță, era în cădere. Am crezut că este o rachetă, că totul s-a întunecat. Erau schije peste tot”, a povestit o femeie, martoră a accidentului.

„Tocmai auzisem o explozie. Am fugit afară. Fiica mea a alergat după copilul ei, care era în această grădiniță. Am luat-o. Totul era în flăcări acolo”, a spus o altă femeie.

Din păcate, grădinița care a fost lovită de elicopter a fost avariată extrem de grav, iar imaginile filmate în interior au arătat clase arse și mobilier distrus.

Aparatul de zbor în care erau ministrul de Interne și colegii lui urma să ajungă la Harkov, după cum a scris pe Facebook șeful poliției de acolo, care urma să-l primească pe ministru și pe ceilalți opt oficiali.

Au aparut imagini cutremuratoare de la gradinita lovita de elicopterul prăbusit langa Kiev
Au aparut imagini cutremuratoare de la gradinita lovita de elicopterul prăbusit langa Kiev

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut prima reacție la scurt timp după accidentul de elicopter de ieri dimineață. Acesta a lăsat un mesaj pe Telegram în care a vorbit despre o dimineață neagră, notând faptul că cei trei oficiali care și-au pierdut viața sunt adevărați patrioți ai Ucrainei.

În plus, Zelenski a anunțat un bilanț de 15 morți și 25 de răniți. Printre aceștia se numără 3 copii care și-au pierdut viața și alți 10 care au fost răniți, însă bilanțul anterior transmis de guvernatorul regiunii Kiev indica 18 morți și 29 de răniți.

„Numărul exact al victimelor tragediei este în curs de stabilire. Durerea este de nedescris. Elicopterul a căzut pe teritoriul unei grădinițe. Am instruit Serviciul de Securitate al Ucrainei, în cooperare cu Poliția Națională a Ucrainei și alte organisme autorizate, să afle toate circumstanțele în care s-a întâmplat. Condoleanțele mele tuturor familiilor și prietenilor victimelor.

Denis, Ievhen, Iuri, echipa Ministerului de Interne adevărați patrioți ai Ucrainei. Fie ca ei să se odihnească în pace. Fie ca toți cei ale căror vieți au fost luate în această dimineață neagră să se odihnească în pace”, a transmis președintele Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...