Au apărut dovezile că Emi Pian și interlopii săi sunt protejați de șefii Poliției. Declarația incredibilă a unui polițist implicat direct

Elena Avramescu 13.08.2020, 18:51
Au apărut dovezile că Emi Pian și interlopii săi sunt protejați de șefii Poliției. Declarația incredibilă a unui polițist implicat direct

Andrei Marius, comisar șef în cadrul structurii, a scos adevărul la iveală cu privire la destructurarea clanurilor de interlopi, după ce s-a zvonit că Serviciul Grupuri Infracționale Violente nu s-ar fi implicat în cazul morții lui Emi Pian.

Au apărut dovezile că Emi Pian și interlopii săi sunt protejați de șefii Poliției

Andrei Marius a declarat într-un interviu că începând cu anul 2019, activitatea echipei pe care o conduce a fost afectată de presiunile masive din partea conducerii poliției.

„Noi, polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale dorim să ne manifestăm nemulțumirea față de numeroasele atacuri și denigrări care ne-au fost aduse în ultimul timp în presă. Suntem un serviciu relativ nou (înființat în anul 2013) și funcționăm cu mai puțin de 40 de polițiști care trebuie să ne ocupăm de toată problematica infracțională de la nivelul Bucureștiului în ceea ce privește așa zisele clanuri.

Au apărut dovezile că Emi Pian și interlopii săi sunt protejați de șefii Poliției
Au apărut dovezile că Emi Pian și interlopii săi sunt protejați de șefii Poliției

Am încercat până în prezent să nu ne asumăm meritele acțiunilor noastre pentru a pune într-o lumină favorabilă întreaga Poliție a Capitalei și toți colegii noștri de la toate structurile. În prezent se duce o luptă pentru discreditarea și desființarea noastră atât din interiorul poliției cât și din partea lumii interlope care, prin intermediul relațiilor în toate sferele, încearcă să ne determine să ne oprim din activitatea noastră.

Suntem cunoscuți în lumea interlopă ca fiind structura care a cercetat și efectuat arestări în rândul tuturor marilor grupări / clanuri din București (Duduieni, Pieni, Carani, Sportivi, Ștoacă, Chira, Calu, Cămătari, Vancică) iar numele nostru sperie orice reprezentant al lumii interlope.

Nu există clan prezentat în ultimele zile în presă care să nu fi fost lucrat de către noi și față de care să nu se fi luat măsuri consistente atât pecuniare cât și față de membrii săi. Cu toate acestea, astfel de clanuri nu pot fi destructurate pe termen nelimitat deoarece sunt bazate pe o puternică componentă familială, membrii mai tineri iau locul celor în vârstă și totodată perioada deținerii este limitată.

Prin relațiile pe care și le-au construit în lumea politică, în presă și în rândul ”colegilor” noștri, reprezentanții grupărilor interlope încearcă să ne oprească din activitatea noastră. Însă, cel mai important impediment al muncii noastre este reprezentat de îngrădirile la care am fost supuși de către fosta conducere a Poliției Capitalei, îngrădiri care se simt și azi” potrivit comunicatului de presă al Serviciului Grupuri Infracționale Violente, transmis, miercuri, 12 august 2o20.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...