Au apărut detalii cutremurătoare din dosarul Caracal. Chinurile prin care au trecut Luiza și Alexandra

Beatrice Dumitru 01.06.2023, 12:34
Au apărut detalii cutremurătoare din dosarul Caracal. Chinurile prin care au trecut Luiza și Alexandra

Curtea de Apel Craiova a dat sentința definitivă în dosarul în care Gheorghe Dincă a fost acuzat pentru omor calificat și trafic de persoane. Acesta a fost condamnat la 30 de închisoare pentru faptele sale, iar la o zi după verdict au apărut detalii cutremurătoare din dosar. Procurorii descriu chinurile prin care au trecut Luiza și Alexandra, după ce au ajuns în casa „monstrului din Caracal”

Detalii despre cazul Caracal

În urmă cu aproape patru ani, Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani), două adolescente din Caracal, au dispărut fără urmă, la distanță de câteva luni, iar după investigațiile autorităților a ieșit la iveală faptul că Gheorghe Dincă le-a răpit și apoi le-a ucis pe cele două fete. Gheorge Dincă a fost condamnat definitv, pe 30 mai 2023, acesta fiind închis în Penitenciarul Craiova din anul 2019.

La o zi după dictarea sentinței, procurorii descriu chinurile prin care au trecut Luiza și Alexandra, după ce au fost luate „la ocazie” de Gheorghe Dincă. Pe 14 aprilie 2019, în jurul orei 11:30, Luiza Melencu aștepta „la ocazie” în Caracal și o mașină a oprit și s-a oferit să o ia. Ce a urmat i-a adus sfârșitul tinerei.

Au apărut detalii cutremurătoare din dosarul Caracal. Chinurile prin care au trecut Luiza și Alexandra
Alexandra Măceșanu și Luza Melencu.

Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susținute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioști unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate„, se arată în comunicatul DIICOT.

Cum a fost ucisă Luiza Melencu

Tânăra a încercat să scape, dar Gheorghe Dincă i-a luat și telefonul, pe care, spun anchetatorii, l-a aruncat din mers, pe geamul mașinii. El a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, unde a fost ținută timp de trei zile. Procurorii descriu chinurile la care a fost supusă fata înainte să fie omorâtă și incinerată

„Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 – 17.04.2019 (în locuința sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală ținând-o permanent imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de trafic de persoane”, se mai arată în comunicat.

Pe 17 aprilie 2019, ca urmare a refuzurilor Luizei de a mai fi victima violurilor repetate, Gheorghe Dincă a omorât-o în bătaie, apoi a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale.

„Inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenție, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia”, spun anchetatorii.

Cazul Alexandrei Măceșanu. Ce spun procurorii

Trei luni mai târziu, Gheorghe Dincă a răpit o altă adolescentă, pe Alexandra Măceșanu, oe care a luat-o „la ocazie” și pe care a ucis-o după același scenariu. Când a vrut să coboare din mașină, tânăra a fist imobilizată și legată cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranță a banchetei din spate. Timp de două zile, aceasta a fost legată, bătută și violată de repetate ori.

În zilele de 24 și 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, în locuința sa, ținând-o imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de minori'”, transmite DIICOT.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la 25.07.2019, în jurul orelor 12:00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuința sa. El a găsit-o pe Alexandra fără lanțul cu care era legată de pat și își scosese și banda adezivă de la ochi și cu un telefon în mână, i-a aplicat „cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”.

După ce a omorât-o Gheorghe Dinică „a ars cadavrul victimei, punându-l în același butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale și pe care îl folosise și în cazul victimei precedente”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...