Atenţionare meteo de ultimă oră. Specialiştii anunţă fenomene periculoase în următoarele zile

Stan Filon 19.01.2021, 13:20
Atenţionare meteo de ultimă oră. Specialiştii anunţă fenomene periculoase în următoarele zile

Meteorologii au emis o atenţionare meteo de ultimă oră! Experții Administrației Naționale de Meteorologie spun că revin ninsorile! Așadar, vremea schimbă din nou foaia! După gerul năprasnic din ultimele zile, vom avea parte din nou de zăpadă.

ANM a emis o atenţionare meteo de ultimă oră

Potrivit meteorologilor, până miercuri la prânz se vor semnala ninsori moderate cantitativ, în special în zonele intracarpatice, în Munţii Apuseni şi Carpaţii Orientali, dar se va înteți și vântul, care va spulbera zăpada.

În vestul ţării, precipitaţiile vor fi mixte şi pe zone restrânse se va forma poleiul care va da peste cap traficul rutier. Cu toate acestea, vremea rămâne deosebit de rece, iar miercuri dimineaţă va mai fi ger pe arii restrânse în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia. În acest sens, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă de marţi de la ora 11.00 până miercuri, la ora 12.00.

ANM a emis o atenţionare meteo de ultima ora
ANM a emis o atenţionare meteo de ultima ora

Va ninge și se va înteți vântul

„În intervalul menţionat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureş, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă. În vestul ţării, începând din noaptea de marţi spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei”, a arătat ANM.

Rafalele de vânt se vor insensifica la munte, unde vor sufla cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte chiar și cu 80…90 km/h. Vântul va viscoli zăpada, mai atrag atenția meteorologii. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

Potrivit meteorologilor, marţi după-amiază vremea se va menţine deosebit de rece. Temperaturile maxime înregistrate vor fi preponderent negative, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri (19/20 ianuarie), precum şi în dimineaţa zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger. Temperaturile vor scădea până la valoarea de -10 grade Celsius în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...