Atenție, șoferi! Greșeala care vă poate costa talonul auto. Polițiștii dau sancțiuni usturătoare

Madlen Moraru 21.06.2020, 18:38
Atenție, șoferi! Greșeala care vă poate costa talonul auto. Polițiștii dau sancțiuni usturătoare

Șoferii pot suferi din pricina unei greșeli de care să nu fie conștienți atunci când participă în trafic. Polițiștii pot aplica sancțiuni foarte serioase și în astfel de cazuri, după cum prevede și codul rutier din 2020.

Atenție, șoferi! Greșeala care vă poate costa talonul auto

Greșeala care îi poate costa talonul auto pe șoferii români e una la care nu mulți s-ar aștepta. Mașinile cu care participați în trafic trebuie să fie puse la punct tehnic de fiecare dată. Polițiștii pot aplica amenzi serioase în caz contrar. Spre exemplu, în cazul mașinii de mai jos, un model de Honda, nu culoarea foarte puternică a automobilului a fost motivul pentru care șoferul a fost tras pe dreapta.

Atenție, șoferi! Greșeala care vă poate costa talonul auto. Polițiștii dau sancțiuni usturătoare
Șoferii care nu au mașinile puse la punct din punct de vedere tehnic pot suferi amenzi usturătoare (sursă foto: Mediafax)

Polițiștii au dorit să verifice că mașina corespunde normelor din toate punctele de vedere. Au fost găsite nereguli la nivelul poziţiilor pe led, dar și a caucicurilor care erau puțin mai late pe partea din spate, decât este prevăzut. Din acest motiv a fost considerată necesară aplicarea unei amenzi. Șoferul acestei mașini a mai aflat că ar putea să rămână și fără talonul auto al mașinii sale, după ce a fost oprit de către ofițerii de la Rutieră. Dacă automobilul este constatat cu defecte tehnice, șoferul poate să fie amendat în orice moment.

Polițiștii dau sancțiuni usturătoare

”Mi-a constatat anumite, am poziţiile pe led, caucicurile un pic mai late pe spate. A zis c-o să-mi ia talonul. Pentru asta să-ţi ia talonul, dar mă rog…asta-i legea, ce să facem”, a declarat șoferul automobilului Honda.

”Au fost întocmite mai multe procese verbale, sancţiunea care se aplică e cuprinsă între 6-8 puncte de amendă, 870 de lei e amenda minimă şi se dispune reţinerea certificatului de înmatriculare”, a susținut Claudiu Costea, inspector de la Brigada Rutieră, potrivit Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe