Atenție, șoferi! Ce amendă riști dacă nu plătești taxa pentru pod Fetești

Raluca Juncu 03.07.2020, 18:10
Atenție, șoferi! Ce amendă riști dacă nu plătești taxa pentru pod Fetești

Podul de peste Dunăre, de la Fetești, este un punct de trecere important, unde românii știu mereu că trebuie să plătească o taxă de trecere. În măsura în care taxa respectivă nu este plătită, vei fi nevoit să plătești o amendă.

Ce este taxa de pod Fetești

Românii care vor să ajungă direct la mare, din București, o pot face pe Autostrada A2, care leagă Capitala de județul Constanța. La punctul de trecere de la Fetești, trebuie să plătești o taxă numită peaj. Peajul reprezintă o vamă la trecerea peste un pod, pe un drum de acces într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei, potrivit informațiilor furnizate de platforma taxa-pod-fetești.com.

Cât costă taxa de pod Fetești

Pentru autoturisme, taxa de pod Fetești este de 13 lei, aproximativ 2,69 de euro, potrivit celui mai recent curs transmis de BNR. Taxa de pod poate fi plătită la mai multe benzinării (OMV, MOL, Petrom, Rompetrol și SOCAR) sau prin SMS la numărul 7577 cu următoarele date:

  • Pasul 1. Introdu numărul de înmatriculare al mașinii urmat de un spațiu și de cifra 1 (de exemplu: B01ABC 1)
  • Pasul 2. Urmează instrucțiunile pe care le vei primi prin SMS

De asemenea, taxa poate fi plătită și la punctul de trecere a podului Fetești.

Ce amendă riști dacă nu plătești taxa de Pod Fetești

În măsura în care nu ai reușit să plătești până la sfârșitul zilei de trecere taxa de pod Fetești, printr-una din modalitățile de mai sus, e bine să ai în vedere faptul că la trecerea de la pod, camerele video vor filma numărul de înmatriculare al autovehiulului tău și vei primi o sancțiune pentru neplată.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Pentru autoturisme, amenda este cuprinsă între 130 lei și 260 lei. Poți plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei, dacă decizi să o faci în maxim 15 zile de la data comunicării Procesului verbal de constatare a contravenției (PVCC) și a înștiințării de plată (conform legii 203/2018 Art. 20), potrivit sursei citate.

Modalități de plată a amenzii

  • La administraţiile publice locale
    1. în conturile dedicate
    2. la casierie
    3. online (ex. ghișeul.ro)
  • La alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale

Sursa foto: captură YouTube 

Urmăriți Impact.ro și pe