Atenție, români! În acest domeniu se fac angajări în ciuda crizei

Andrei Cezar 01.07.2020, 08:34

O veste bună vine din domeniul IT. În ciuda restricțiilor generate de pandemiei, care au dus în pragul colapsului mai multe sectoare de activitate, domeniul IT rămâne, în continuare, extrem de căutat. Mari companii de tehnologie, dar și diviziile de IT ale unor instituții bancare au continuat să angajeze chiar și în vârful crizei Covid-19, iar procesul de recrutatre nu se va opri.

Se fac angjări în domeniul IT

Situația generată de pandemie a făcut ca multe companii să pună accent mai mare pe tehnologizare. Totuși, firmele din domeniul IT, dar și unele instituții bancare își doresc să angajeze specialiști care să lucreze de la distanță, din alte orașe decât cel unde își au sediile.

„Având în vedere incertitudinile din ultima perioadă, noi credem că investiţia în tehnologie este cel mai sigur pariu. Plănuim să creştem în continuare structura organiza­ţională tehnologică, iar din ianuarie până în prezent am înregistrat o creştere cu 80%, iar trei sferturi din aceasta a fost în perioada martie-mai, în mijlocul pandemiei şi al stării de urgenţă. În prezent, încă avem 45 de poziţii disponibile pentru a aduce persoane pe diferite zone IT. Sunt domenii precum big data, cloud, dar şi securitate, iar acestea cred că sunt principalele zone în care angajăm“, a declarat Răzvan Sighinaş – reprezentantul unei bănci – pentru Ziarul Financiar.

El este de părere că după această perioadă în care cei mai mulți români au muncit de acasă, tendința va rămâne aceeași și în următorii ani.

Acest lucru vine cu oportunităţi pentru că nu ne mai adresăm doar pieţei muncii din Bucureşti, iar această evoluţie din alte părţi din ţară, chiar şi de mai departe este un pas normal“, a mai adăugat Răzvan Sighinaș.

Atenție, români! În acest domeniu se fac angajări în ciuda crizei
Atenție, români! În acest domeniu se fac angajări în ciuda crizei

Se caută angajați care să lucreze doar de acasă

Printre cei care caută oameni care să lucreze remote sunt și companii care se ocupă cu securitatea cibernetică. Directorul uneia dintre ele spune că mai bine de jumătate dintre angajații lor muncesc de acasă.

Această echipă are membri din diferite zone, data science, cloud engineering, security, testare. Este o echipă variată, care continuă să crească şi nu este doar în Bucureşti. Noi lucrăm foarte mult în zona de inovaţie, iar echipa este împărţită peste tot în România. Avem un centru în Bucureşti de peste 40 de persoane, dar angajăm în orice locaţie unde găsim talent. 70% dintre angajaţii CrowdStrike sunt remote. Tranziţia spre mediul online a fost uşoară pentru că aveam deja toate procesele făcute astfel încât să putem lucra de acasă“, a declarat Daniel Radu, director of engineering, CrowdStrike România.

Și în zona companiilor care creează jocuri video este același trend.

“În prezent avem 3.000 de angajaţi şi încă avem 300 de poziţii libere. Căutăm o varietate de oameni. Suntem foarte optimişti privind viitorul jocurilor“, a declarat şi Sebastian Delen – managing director, Ubisoft România, Serbia şi Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe