Atenție, români! De la 1 iulie 2020, se intră în Grecia doar cu acest cod unic de bare

Toți turiștii vor trebui să completeze un chestionar online Foto - Pexels

Turiștii care urmează să își petreacă vacanța de vara în Grecia trebuie să respecte noi reguli. Astfel, de la 1 iulie, urmează să se modifice condițiile în care se vor face vizitele în țara elenă. Guvernul de la Atena a stabilit în weekend procedura prin care călătorii din diferite țări vor urma să fie testați la intrarea în Grecia.

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

Cetățenii care urmează să petreacă timp în Grecia începând cu 1 iulie, vor fi nevoiți să completeze un chestionar online. Acest lucru trebuie să se realizeze cu 48 de ore înainte de intrarea în țară. Ulterior, aceștia vor primi un cod de bare, care va stabili dacă la sosirea în Grecia trebuie să își facă testul pentru depistarea COVID-19. Conform Mediafax, chestionarul este disponibil pe site-ul travel.gov.gr.

Grecia urmează să intre în valul doi de relaxare, reluând cursele aeriene, dar și eliminând restricțiile către insule. De asemenea, Guvernul elen a stabilit un nou protocol. Astfel, turiștii trebuie să completeze un chestionar online, cu 48 de ore înainte de a trece granița Greciei. Această declarație va conține date personale precum țara de origine, țările traversate în ultimele 15 zile. Obligativitatea completării chestionarului durează până pe 31 august.

Graţie acestei noi proceduri “vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate”, a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experţi înfiinţat la Ministerul Sănătăţii din Grecia.

Măsurile luate de autoritățile elene pentru combaterea COVID-19 Foto - Pexels

Măsurile luate de autoritățile elene pentru combaterea COVID-19
Foto – Pexels

Fiecare turist va avea un cod personal

În urma completării chestionarului online, cei care aleg să tranziteze sau să viziteze Grecia vor primi un cod personal QR. Acesta va fi verificat, pe telefonul mobil sau în varianta printată, la punctul de sosire. Totodată, în funcție de codul de bare, turistul va fi direcționat către ieșire sau către spațiul de testare. În ultimul caz, persoana urmează să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aștepta rezultatul testului.

Pe de altă parte, începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale. Și porturile din Patras şi Igoumenista vor putea primi din nou feriboturi provenite din Italia iar celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră, conform economica.net.

Până acum, la intrarea în Grecia, turiștii trebuiau să fie supuși unei proceduri de testare aleatorie, în funcție de țara de origine. Aceasta a provocat însă confuzie în rândul vizitatorilor. Pe de altă parte, Grecia a fost până acum norocoasă. Pandemia de coronavirus a adus doar 191 de decese. Totuși, noua campanie promoțională este destinată să relanseze turismul, un sector important pentru economia Greciei și să îi liniștească pe potențialii vizitatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI