Atenție, români! Ce măsuri sunt anunțate, în acest weekend, la munte și la mare. Mesajul oficialilor

Raluca Juncu 03.07.2020, 14:56
Atenție, români! Ce măsuri sunt anunțate, în acest weekend, la munte și la mare. Mesajul oficialilor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat, zilele trecute că localurile și terasele de la malul mării, dar  vor fi atent monitorizate în această perioadă, pentru a se vedea în ce măsură se se respectă regulile de distanțare socială și de igienă.

Ce măsuri sunt anunțate pe litoral și în stațiunile de la munte

Vineri, într-o conferință de presă comună cu ministrul Nelu Tătaru, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a anunțat că în stațiunile de la munte și de mare vor fi prezente echipe mixte de formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM, DSV și ANPC, pentru a face verificări.

Operatorii economici de pe litoralul românesc vor avea parte de controale, începând cu acest weekend. Foto: Inquam Photos/ Daniel Stoenciu
Operatorii economici de pe litoralul românesc vor avea parte de controale, începând cu acest weekend. Foto: Inquam Photos/ Daniel Stoenciu

Vom organiza acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, mijloacele de transport persoane, piețe, în zona urbană și rurală.

Cu prioritate pe litoral, în zone turistice și de munte, vom aloca resurse să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună.

Vom avea o linie Telverde unde cetățenii să sesizeze neregulile constatate ca să putem acționa. Unde vom constata încălcări ale legii vom lua măsuri ferme.

Pentru litoral vor fi detașate echipaje din țară.

Vom merge până la suspendarea activității operatorilor economici dacă nu respectă măsurile”, a declarat Bogdan Despescu.

Nelu Tătaru a transmis că autoritățile evaluează fiecare creștere a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus, însă nu există în plan o revenire la starea de urgență.

Suntem la trei săptămâni de creştere constantă a numărului de cazuri. (…) În măsura în care această evoluţie ne va permite, vom merge cu relaxări, inclusiv acele restaurante, am avut discuţii ieri (n.red. joi), împreună cu domnul prim-ministru, cu cei din HoReCa, astăzi s-a constituit grup de lucru tocmai pentru acele măsuri şi norme de aplicare în vederea redeschiderii restaurantelor. (…)

În condiţiile în care evoluţia o va permite, vom avea aceste relaxări, în condiţiile în care evoluţia nu o va impune nu vom avea aceste relaxări. Dacă se va impune, vom avea şi o prelungire a stării de alertă. (…) În acest moment, nu avem acest pericol al stării de urgenţă, gestionăm numărul de cazuri şi gândim ca şi evoluţie până pe 15 iulie dacă este necesară prelungirea stării de alertă sau nu”, a declarat Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe