Atenție, români! Amenzi usturătoare din 3 aprilie. Cine riscă să plătească 70.000 de lei

Redacția IMPACT 02.04.2020, 20:37
Atenție, români! Amenzi usturătoare din 3 aprilie. Cine riscă să plătească 70.000 de lei

Românii riscă noi amenzi usturătoare, începând cu 3 aprilie. Încă din această joi, cei care nu respectă noile reguli impuse de starea de urgență vor avea de scos sume uriașe, din buzunar.

Atenție, români! Amenzi usturătoare din 3 aprilie. Cine riscă să plătească 70.000 de lei

Mulți dintre cei care au ales să își părăsească domiciliile sau nu au respectat măsurile impuse de carantină, au fost prinși și amendați de autorități. Încă din primele zile ale ordonanței militare ce a intrat în vigoare, au fost sancționate foarte multe persoane. Dacă nu sunt respectate măsurile pentru încetinirea răspândirii de cazuri de infectare cu noul virus, autoritățile vă pot amenda. Încă de marți a fost anunțat că regulile vor trebui urmate și cu mai multă strictețe, pentru că amenzile s-au mărit.

Atenție, români! Amenzi usturătoare din 2 aprilie. Cine riscă să plătească 70.000 de lei
Românii vor putea fi sancționați dacă nu respectă regulile impuse de starea de urgență

În Monitorul Oficial al României deja a fost publicată ordonanța prin care cuantumul amenzilor a fost majorat. Nerespectarea regimului stării de urgență duce la amenzi colosale, din partea autorităților care au dreptul să verifice oricând motivul pentru care ați ieșit din locuință.

Amenzile pentru persoanele fizice, care nu respectă normele impuse de ordonanța militară au crescut și ele. Astfel de sancțiuni au valorile de minimum 2.000 lei și maximum 20.000 lei. Înainte astfel de amenzi erau cu sume cuprinse între minimum 100 de lei și maximum 5.000 de lei. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pe pagina oficială și că amenda pentru persoanele juridice este însemnat mai mare. Amenda pentru această categorie de cetățeni ce nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la suma de 10.000 de lei. Sancținea area un maximum stabilit de 70.000 de lei, la fel ca zilele trecute.

Sacțiunile sunt aplicabile încă de joi, pe 2 aprilie 2020. Mai mult, autoritățile au decis să înăsprească regulile pentru cei care încalcă regulile ordonanței militare, și cu sancțiuni complementare.

Românii care nu respectă regulile stării de urgență riscă și:

  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate
  • suspendarea temporară a activității
  • desființarea unor lucrări
  • refacerea unor amenajări.
Urmăriți Impact.ro și pe