Atenţie, părinţi. Acest obicei, interzis în şcolile din România. Toţi fac asta, însă amenzile vor fi drastice

Nicu Stan, Ozana Mazilu 20.06.2021, 11:03
Atenţie, părinţi. Acest obicei, interzis în şcolile din România. Toţi fac asta, însă amenzile vor fi drastice

Atenţie, părinţi. Acest obicei, interzis în şcolile din România. Toţi fac asta, însă amenzile vor fi drastice. Despre ce este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Amenzi pentru profesorii și părinții care vor mai face așa ceva în școli. Poliția poate interveni oricând

Atenţie, părinţi. Acest obicei va fi interzis în toate şcolile din România. Toţi fac asta acum, însă amenzile vor fi drastice.

Filip Hăvârneanu, deputat USR-PLUS, inițiator al legii, a scris pe pagina de socializare că a depus în Parlament o nouă inițiativă legislativă care își propune să elimine și să pedepsească strângerea de bani pentru fondul clasei în școli.

Ce prevede inițiativa legislativă

Deputatul USR-PLUS Filip Hăvârneanu vrea astfel prin inițiativa respectivă ca ”practica strângerii ilegale de bani de la părinți și copii să fie eliminată și pedepsită”.

”Interzicem prin lege fondul școlii și fondul clasei și introducem sancțiuni! Am depus astăzi în Parlament o nouă inițiativă legislativă în care solicit ferm ca practica strângerii ilegale de bani de la părinți și copii să fie eliminată și pedepsită. Am lucrat mult pentru a crea un proiect solid, complex și fără lacune, alături de colegii mei USR PLUS Brian Cristian, Daniel Toda și Andrei Miftode. Îi susținem și îi înțelegem pe toți părinții care au fost presați de aceste cheltuieli și îi încurajăm să nu mai tolereze această formă asociată corupției”, a scris deputatul USR-PLUS Filip Hăvârneanu pe pagina personală de Facebook.

Poliția va constata și va sancționa pe cei vinovați

Astfel, prezenta modificare legislativă aduce o nouă sancțiune cu caracter contravențional. Aceasta poate fi constatată și aplicată de ofițerii sau agenții de poliție competenți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

”Prezenta modificare legislativă introduce o nouă sancțiune cu caracter contravențional care poate fi constatată și aplicată de ofițerii sau agenții de poliție competenți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Anticipăm faptul că, aceste modificări legislative propuse vor duce la o corijare definitivă a modului în care elevii, părinții, dascălii, personalul din toate unitățile de învățământ și chiar factorul politic, văd și înțeleg obișnuința de a solicita, în mod regulat, la intervale de timp repetate, sume de bani pentru a putea oferi elevilor o educație adecvată în cele mai bune condiții.

Alte avantaje ale dispariției fondului clasei

În al doilea rând, părinții sau cei care susțin financiar educația unor elevi vor putea resimți o așa-numită relaxare fiscală, deoarece nu va mai exista grija unor astfel de propuneri. În al treilea rând, persoanele aflate în conducerea unităților de învățământ vor avea șansa adevărată de a manageria un buget de venituri și cheltuieli în vederea asigurării dreptului la educație al tuturor elevilor”, scrie deputatul USR-PLUS.

Urmăriți Impact.ro și pe