Atenţie mare, părinţi! Un produs Decathlon pentru copii, retras de pe piaţă. S-a dovedit a fi periculos

Cristian Cojocaru, George Capoeanu 31.07.2021, 17:32
Atenţie mare, părinţi! Un produs Decathlon pentru copii, retras de pe piaţă. S-a dovedit a fi periculos

Părinții trebuie să fie atenți în condițiile în care, un produs al magazinului Decathlon este retras de la vânzare. Comerciantul a făcut anunțul în scopul de a preveni potențialele accidente din cauza unui defect de fabricație.

Produs al magazinului Decathlon, retras de pe piață

Magazinul Decathlon a lanast o alertă cu privire la un produs comercializat în rețeaua sa de magazine. În acest sens, retailerul a lansat anunțul potrivit căruia va retrage un produs de pe piață, iar cei care l-au achiziționat deja, sunt așteptați în magazin pentru a-l returna în cel mai scurt timp.

Astfel, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC a venit cu precizări cu privire la anunțul Decathlon. ANPC a primit o notificare din partea comercianutului cu privire la retragerea de pe piață a colacelor pentru piscină și hamac integrat pentru copii. Potrivit ANPC, retailerul a informat faptul că s-a descoperit un risc care este reprezentat de ruperea unei lipituri a produsului.

Totodată, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a mai menționat faptul că produsul colac pentru piscină cu hamac integrat pentru copii, marca Nabaiji a fost vândut pe teritoriul țării noastre în perioada 1 ianuarie –  3 iulie 2021. Producătorul a venit și el cu o mențiune în acest sens astfel că în cazuri destul de rare, lipitura respectivă se poate rupe treptat și parțial.

Acest lucru ar separa partea gonflabilă de partea de țesătură pe care stă așezat copilul. Decizia cea mai bună a fost de a retrage produsul de la comercializare și a anunța și populația în acest sens.

produs decathlon retras
Colacul pentru copii poate fi returnat la cel mai apropiat magazin Decathlon

Produsele pot fi returnate la cel mai apropiat magazin

Magazinul Decathlon a decis retragerea produsului pentru a nu-și asuma nici un risc față de consumatori și totodată pentru a nu fi tras la răspundere pentru eventualele accidente provocate de produsul respecticv. Totodată a mai menționat că până în acest moment, nu a fost reclamat nici un accident însă dorește înainte de orice, siguranța utilizatorilor.

„Nu am întâmpinat niciun accident legat de această problemă, cu toate acestea nu dorim să ne asumăm niciun risc în ceea ce privește siguranța tinerilor noștri utilizatori și, prin urmare, retragem toate produsele noastre de pe piață”, au transmis reprezentanții producătorului.

În cazul produselor care au fost deja cumpărate, Decathlon a anunțat că toți clienții care au achiziționat produsul, îl pot returna la cel mai apropiat magazin din rețeaua sa. Astfel, cumpărătorii vor primi înapoi contravaloarea colacului în momentul în care acesta va fi returnat.

Urmăriți Impact.ro și pe