Atac nemilos la adresa Ralucăi Turcan: „Vrea să ne ducă la cimitir”

Cristian Cojocaru 16.01.2021, 18:15
Atac nemilos la adresa Ralucăi Turcan: „Vrea să ne ducă la cimitir”

O categorie a societății a făcut un atac la adresa Ralucăi Turcan, actualul ministrul al Muncii, după ce aceasta a făcut o afirmație care a scandalizat o parte a cetățenilor.

Pe baza afirmației sale, un atac a fost adus la adresa Ralucăi Turcan

Raluca Turcan a fost aspru criticată de către pensionari după ce afirmația acesteia a stârnit nemulțumirea în rândul acestora. Potrivit ministrului liberal, pentru ca sistemul de pensii să fie unul ”sănătos și sustenabil” pensionarii ar trebui să reintre în câmpul muncii pentru a-și asigura sustenabilitatea unui trai decent, astfel că ar avea un venit suplimentar pe lângă pensie. Această propunere scandaloasă a fost comentată de către Silvia Petre, președintele Asociației Uniunea Pensionarilor Timiș, în cadrul unei emisiuni, la Antena 3.

„Doamna ministru trebuie să ştie că mulţi dintre pensionari lucrează, sunt angajaţi şi acum. Probabil că vrea să ne ducă la cimitir. Probabil că cei tineri n-au timp să muncească, şi atunci trebuie să muncească pensionarii. Însă doamna ministru ar trebui, mai întâi, să înveţe să respecte legea şi ceea ce au promis în campania electorală. La ora actuală suntem bătaia de joc a actualului Guvern. Dacă este vorba de muncit, vă asigur că în Timiş pensionarii sunt angajaţi peste tot, pentru că nu pot supravieţui, la preţurile actuale, cu pensia pe care o au”, a declarat Silvia Petre în cadrul emisiunii.

Potrivit Ralucăi Turcan, pentru ca sistemul de pensii să fie unul ”sănătos și sustenabil” pensionarii ar trebui să reintre în câmpul muncii
Potrivit Ralucăi Turcan, pentru ca sistemul de pensii să fie unul ”sănătos și sustenabil” pensionarii ar trebui să reintre în câmpul muncii

 ”Ea știe că e nevoie de foarte mulți ani până intră o lege în vigoare”

Liderul pensionarilor din Timiș susține că recalcularea pensiilor nu va avea vreodată loc, știind că pentru ca o lege să intre în vigoare este necesar de o perioadă destul de lungă de timp.

”Dar gândirea asta, să facă tot timpul comisii pt recalculare – asta nu se va mai întâmpla niciodată. Ea (ministrul Turcan, n.r.) ştie că e nevoie de foarte mulţi ani până intră o lege în vigoare. (…) În 30 de ani, nu s-a întâmplat o astfel de bătaie de joc la adresa pensionarilor. Noi avem pensionari care şi-au vândut proprietăţile pentru a putea supravieţui. Nu-şi pot permite să plătească întreţinerea. După 30 – 40 de ani de muncă, au pensii de 1000 – 1500 de lei”, a spus Silvia Petre pentru Antena 3.

Raluca Turcan a venit cu o explicație cu privire la planurile de guvernare pentru pensionari și pensii, planurile nefiind tocmai cele mai favorabile pentru pensionari a căror pensie ar putea fi majorată cu un maxim de 3%.

„Cel mai probabil, Parlamentul va dispune, în funcţie de cifrele pe care Guvernul le are (…) El este partenerul nostru în procesul de stabilire a procentului cu care să crească pensiile. Sper să nu mai ajungem să asistăm la creşteri care nu introduc echitatea şi contributivitatea în sistem. E de dorit să ajungem la această lege nouă de recalculare a pensiilor care să-ţi aducă un sistem predictibil de majorare a lor. Dacă procesul (de recalculare) întârzie, nu vom lăsa neindexate pensiile cel puţin cu rata inflaţiei, pentru că oamenii trebuie să aibă un sprijin constant după o viaţă”, a spus ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe