Atac jignitor la adresa României. Un europarlamentar german s-a dat în stambă în plenul Parlamentului European

Mihnea Tălău 06.10.2022, 14:45
Atac jignitor la adresa României. Un europarlamentar german s-a dat în stambă în plenul Parlamentului European

Un atac fără precedent la adresa țării noastre a fost lansat de europarlamentarul german Guido Reil. Acesta a spus că: ”Nu avem nevoie de România și nici de Bulgaria în Uniunea Europeană și nici în Schengen”.

România jignită grav în plenul Parlamentului European

Parlamentul European a dezbătut ieri aderarea României și Bulgariei la Schengen, iar parlamentarul german a adresat cuvinte jignitoare la adresa țării noastre, solicitând respingerea aderării țării noastre la Schengen.

”România este vestul sălbatic al Europei, un vest sălbatic în inima Europei. Prin urmare, întrebarea este: Cum este posibil așa ceva? Cum se poate ca o țară cu o infrastructură atât de proastă, cu un nivel atât de înalt al infracționalității și al corupției, să fie membru al Uniunii Europene?”, a declarat Reil.

El spune că și în Ucraina a văzut o infrastructură mult mai bună decât în România, afirmând că nu e nevoie de țara noastră în UE  și nici în Shenghen.

”În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a mai afirmat Reil.

România în spațiul Schengen

Preşedinta de şedinţă a anunţat că o va informa pe preşedinta PE, Roberta Metsola, în vederea sancţionării lui Guido Reil pentru tonul jignitor folosit la adresa României.

Mai mulți europarlamentari români au condamnat declarațiile iresponsabile ale colegului lor german.

Un alt europarlamentar german se opune fățiș intrării României în Schengen

Și un alt europarlamentar german, Gunnar Beck, a exprimat un punct de vedere asemănător, fără a fi însă jignitor, afirmând că ar fi mai necesară o reformă a spaţiului Schengen, nu de extinderea sa prin „admiterea a trei state corupte” – Bulgaria, Croaţia şi România, el invocând ca argument un indicele Transparency International.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...