Atac fără precedent la guvernul Cîțu. ”Vor să vândă România!” Avertisment crunt pentru români sau doar manipulare?

Stan Filon 04.02.2021, 11:28
Atac fără precedent la guvernul Cîțu. ”Vor să vândă România!” Avertisment crunt pentru români sau doar manipulare?

Atac fără precedent la Guvernul Cîțu, care este acuzat acum că vrea să vândă România! Acuzațiile foarte grave vin din partea avocatei Laura Vicol, care s-a lansat într-un atac furibund pe Facebook la adresa guvernului și guvernării PNL-USR-PLUS!

Avocata Laura Vicol atacă Guvernul și spune că premierul Florin Cîțu vrea să vândă România

Cunoscuta avocată a răbufnit atunci când s-a aflat că Guvernul Cîțu dorește listarea la bursă a companiilor publice, unde statul este acționar minoritar! Avocata Laura Vicol spune că această perioadă, când toată lumea se confruntă cu pandemia de coronavirus, este ca mai proastă perioadă pentru o astfel de mișcare atât de importantă.

”Cine sunteți voi peneliști și useriști să credeți că puteți face tot ce vreți cu țara asta? Nu aveți împreună jumătate din voturile românilor, dar credeți că România este moșia voastră! Cât de cinici, de rea-credință și de trădători să fiți să folosiți pandemia ca să vindeți România? După ce ați îndatorat ţara pentru generaţii, acum vreți să o vindeți cu totul! Cum să permiteți listarea celor mai importante companii ale ţării într-o perioadă de criză, când totul este incert, când totul se poate prăbuşi precum un castel de cărţi?

Avocata Laura Vicol ataca Guvernul si spune ca premierul Florin Citu vrea sa vanda Romania
Avocata Laura Vicol ataca Guvernul si spune ca premierul Florin Citu vrea sa vanda Romania

”Este un atentat la siguranţa economică a României”

O astfel de decizie este un atentat la siguranţa economică a României şi a românilor! Voi, aştia de dreapta, îi sărăciţi pe români luându-le dreptul la venituri decente, îngheţându-le pensiile, îngheţându-le salariile şi, acum, vânzând ceea ce este al tuturor oamenilor din această țară! Asta se întâmplă însă când în fruntea Guvernului se află cel care a devenit vedetă după ce a participat la un atac împotriva monedei naționale”.

Social-democrații au fost primii care au acuzat Guvernul PNL-USR-PLUS de trădare, imediat după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că dorește abrogarea legii 137/2020. PSD susţine că o vânzare a acţiunilor în acest an nu este benefică din punct de vedere financiar, pentru că veniturile pe care statul român le-ar încasa ar fi foarte mici, deoarece acţiunile au scăzut în perioada pandemiei. Dar cum se apără Florin Câțu?

„Vom abroga acea lege, cu totul. (…) Aici nu este vorba de înstrăinare a acţiunilor, este vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii. Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiţii şi pentru a se dezvolta. Şi atunci, bineînţeles, că o parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acţionari. Se întâmplă peste tot în lume.

Florin Cîțu: ”Suntem o economie deschisă, o economie modernă”

Şi, mai mult decât atât, ceea ce am observat şi în România, dar şi în alte ţări, acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi au venit după aceea cu un management performant, cu o guvernanţă corporativă, (…) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au plătit taxe la buget. Asta este reţeta pe care vrem să mergem”, a declarat premierul pentru Radio Guerilla.

„Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu înseamnă neapărat că mâine vom începe să vindem. Nu, este un semnal pe care-l dăm pieţei de capital, investitorilor străini că în România proprietatea privată este sfântă, în primul rând, şi, în al doilea rând, că nu suntem o ţară care nu doreşte să vină investitori. Deci, suntem o economie deschisă, o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...