Cine este principalul suspect al atacului de la parada militară din SUA. Tânărul a recurs la o diversiune pentru a-și masca acțiunile. Foto

Andra Daoud, Ana Anitoiu 05.07.2022, 20:19
Cine este principalul suspect al atacului de la parada militară din SUA. Tânărul a recurs la o diversiune pentru a-și masca acțiunile. Foto

O paradă militară de Ziua Americii s-a încheiat tragic pentru mai multe persoane. S-au tras focuri de armă, în urma cărora 5 persoane au fost ucise și cel puțin 16 rănite, transmite presa internațională. Atacul a avut loc în suburbia orașului Chicago, în ziua în care americanii sărbătoresc Ziua Națională.

La ce diversiune a recurs principalul suspect

Update 5 iulie, ora 20:19. Principalul suspect al atacului petrecut în timpul unei parade de Ziua Independenței Statelor Unite ale Ameicii, în Highland Park, în care au murit șase persoane și au fost rănite alte 24, Robert E. Crimo III, căruia i se spune și Bobby, s-a deghizat în femeie ca să nu fie identificat, conform poliției. Acesta s-ar fi pregătit timp de câteva săptămâni pentru atac.

Deocamdată, polițiștii nu cunosc motivul atacului. El și-a cumpărat arma în mod legal și a tras peste 70 de focuri în mulțime de pe un acoperiș. Ulterior, s-a amestecat în mulțime în haine de femeie. Tânărul a fost reținut, luni, după ce s-a predat.

Cine este principalul suspect al atacului de la parada militara din SUA
Robert (Bobby) E. Crimo III, principalul suspect in urma atacului din SUA

6 morți și 31 răniți în urma unui atac armat de Ziua Americii

Update 5 iulie, ora 8:46. Un bărbat de numai 22 de ani, pe nume Robert E. Crimo III, a fost identificat de poliție drept suspectul care a deschis focul la Chicago, la parada de Ziua Independenței. La scurt timp după, suspectul a fost depistat în trafic, la volanul unui vehicul Honda.

Robert E. Crimo III a fost arestat lângă Lake Forest, statul Illinois, după o scurtă urmărire. Din primele informații se arată că ucigașul a tras în mulțime de pe acoperișul unei clădiri.

Update 4 iulie 2022, ora 21:45. Autoritățile au făcut profilul atacatorului, menționând că este vorba despre un tânăr alb, cu părul negru, lung, situat în jurul vârstei de 18-20 de ani. Bilanțul a crescut la 31 de răniți și 6 persoane decedate. Un oficial a spus că atacatorul pare să fi tras focurile de armă de pe un acoperiș.

„Comunitatea noastră a fost terorizată de un act de violență care ne-a zdruncinat. Inimile noastre se îndreaptă către familiile victimelor în această perioadă devastatoare”, a declarat primarul din Highland Park, Nancy Rotering, în cadrul conferinței de presă.

Update 4 iulie 2022, ora 21:30. Oficialii din regiune au declarat în cadrul unei conferințe de presă că șase persoane au fost ucise și 24 au ajuns de urgență la spital. De asemenea, o pușcă a fost recuperată de la fața locului.

„Agențiile de aplicare a legii îl caută pe suspect”, au informat autoritățile pe site-ul suburbiei Highland Park.

Știrea inițială

Parada militară din suburbia orașului Chicago s-a încheiat cu zeci de focuri de armă. Atacul a durat aproximativ 10 minute, timp în care 5 oameni au murit și cel puțin 16 au fost răniți, potrivit presei internaționale. Parada de Ziua Națională s-a încheiat brusc, iar atacatorul a semănat panică în rândul celor prezenți la defilare.

Oamenii au început să alerge în toate părțile pentru a-și salva viața. Un martor a relatat pentru CNN că a auzit cel puțin 20-25 de focuri de armă și că a văzut o persoană întinsă la pămână și însângerată. Alți martori, citați de CHocago Sun Times au spus că au văzut cel puțin 5 oameni căzuți la pământ.

„Toată lumea fugea, se ascundea și țipa”, potrivit unui producător de la CBS 2 care a fost prezent la paradă. „Sărbătoarea de 4 iulie este anulată, vă rugăm evitaţi centrul Highland Park”, a transmis municipalitatea.

„Stați în afara zonei, permiteți forțelor de aplicare a legii (…) să-și facă treaba”, a transmis departamentul șerifului din comitatul Lake.

„Trăgătorul se afla pe acoperișul unui magazin”

Poliția nu a confirmat, deocamdată, numărul total al victimelor și nici nu a dat publicității o descriere a cetățeanului care a tras cu arma. Din informațiile disponibile până acum, se pare că este vorba despre un bărbat.

Cetățenii din oraș au scris pe rețelele sociale că atacatorul a deschis focul de pe acoperișul unui magazin de articole sportive aflat pe traseul paradei. Atacul a avut loc la doar 10 minute de când începuse defilare.

„În orașul nostru, Highland Park, Illinois, a avut un atac armat în masă la parada de 4 iulie. S-au tras 20 de focuri de armă, 9 răniți (sau morți). Trăgătorul se afla pe acoperișul unui magazin de pe traseul paradei și a deschis focul la 10 minute după ce a început parada. Trăgătorul se afla pe acoperișul magazinului de articole sportive Uncle Dan’s de pe Central Avenue”, au scris localnicii pe rețele de socializare.

Urmăriți Impact.ro și pe