Astăzi se prezintă strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România. Informații de maximă importanță pentru toți românii

Mihai Roșoiu / 04.12.2020, 16:01
Astăzi se prezintă strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România. Informații de maximă importanță pentru toți românii

Astăzi se prezintă strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România. Autoritățile fac anunțul mult așteptat într-o conferință de presă în care vor fi prezentate toate detaliile. Strategia a fost aprobată de Guvern şi, ulterior, de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Informații de maximă importanță pentru toți românii vor fi furnizate în mod oficial.

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România. Informații de maximă importanță

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepresedinte CNCAV, şi Florentina Furtunescu, Institutul Naţional de Sănătate Publică. Cei trei sunt specialiștii care explică cu lux de amănunte strategia de vaccinare împotriva COVID-19.

În această toamnă, atât președintele Klaus Iohannis cât și membrii Guvernului au anunțat că mult așteptata campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus va începe în primăvara anului 2021. Așa cum s-a mai anunțat, primii vaccinați vor fi medicii și alte categorii de persoane expuse mai mult riscului de infectare.

 “Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii”, a explicat şeful Cancelariei primului ministru.

Anunt despre strategia de vaccinare împotriva SARS CoV-2
Anunt despre strategia de vaccinare împotriva SARS CoV-2

Nelu Tătaru a promis accesul tuturor doritorilor la vaccin

În urmă cu mai multă timp, ministrul Nelu Tătaru îi asigura pe români că vor avea acces la vaccinul împotriva noului coronavirus. Membrul Executivului i-a asigurat pe cetățeni că România va avea suficiente doze de vaccin pentru imunizarea doritorilor:

“Scopul nostru este acela de a asigura accesul la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării”.

Klaus Iohannis asigură că strategia e corect stabilită

Într-o recentă intervenție a sa, șeful statului a vorbit despre strategia pe care au pus-o la punct autoritățile din România. Iohannis consideră că specialiștii au gândit scenariul fără cusur, iar campania va avea eficiența dorită:

″În CSAT a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, campanie care va dura cel puţin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită şi strategia, după părerea mea şi a specialiştilor e una foarte bine lucrată. Ea a fost aprobată în Guvern, acum şi în CSAT. Această strategie cuprinde paşii de vaccinare”.

Astăzi se prezintă strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România. Informații de maximă importanță pentru toți românii vor fi furnizate de către autoritățile statului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI