Asta scria, de fapt, pe certificatul de naştere al lui Ceauşescu. Detaliul ştiut de prea puţini români

Stan Filon / 26.01.2021, 20:44
Asta scria, de fapt, pe certificatul de naştere al lui Ceauşescu. Detaliul ştiut de prea puţini români

Nicolae Ceaușescu naște controverse și acum, la mai bine de 30 de ani de moartea sa tragică. Fostul lider comunist al României a fost executat în ziua de 25 decembrie 1989, în urma unui proces care a ridicat semne de întrebare atunci și continuă și acum. După Revoluție s-a aflat însă ce scria, de fapt, pe certificatul de naștere al liderului comunist.

Ce scria, de fapt, pe certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a condus cu mână de fier România, alături de consoarta sa, Elena Ceaușescu. Pe data de 26 ianuarie parcă uita însă de toate problemele cu care se confrunta și organiza petreceri fastuoase, la care participau cei mai importanți lideri ai Partidului Comunist Român.

Petrecerile erau organizate cu ocazia zilei sale de naștere. Așadar, pe data de 26 ianuarie era bucurie mare în toată țara. Muncitorii exersau alături de elevi cu luni de zile înainte pasul de defilare, pentru a-l omagia pe Nicolae Ceaușescu.

Ce scria, de fapt, pe certificatul de naștere al lui Nicolae Ceausescu
Ce scria, de fapt, pe certificatul de naștere al lui Nicolae Ceausescu

Românii îl serbau pe 26 ianuarie pe Nicolae Ceușescu

Cadourile veneau pe 26 ianuarie din toată țara. Muncitrii se întrecereau să facă cel mai frumos cadou pentru liderul partidului comunist, însă acum s-a aflat că acesta nici măcar nu se uita la cadourile pentru care românii munceau luni de zile.

Mai mult dect atât, acum s-a aflat că, de fapt, Nicolae Ceușescu nici măcar nu era născut în ziua de 26 ianuarie. Încă nu se știe de ce a ales liderul comunist să-și serbeze ziua de naștere pe data de 26 ianuarie și să-și mintă astfel, din noou, poporul timp de zeci de ani! Mai multe detalii legate de controversa din certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu puteți citi pe știridinlume.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI