Asta caută copiii pe internet. Ce preferințe au micuții când vine vorba despre distracție online

Iancu Andreea 02.06.2021, 08:38
Asta caută copiii pe internet. Ce preferințe au micuții când vine vorba despre distracție online

Pandemia i-a adus pe cei mici mai aproape de instrumentele digitale. Deși necesitatea și utilitatea tabletei sau smartphone-ului s-au îmbinat perfect cu învățământul online, pentru mulți dintre copii acestea reprezintă și o modalitate de distracție. Un aspect interesant îl reprezintă însă subiectele pe care le caută copiii pe internet și care sunt aplicațiile cele mai utilizate în ultima perioadă de micuți, dar și de către adolescenți.

Ce caută copiii pe internet. Topul preferințele acestora când vine vorba despre distracția online

Viața copiiilor noștri este strâns legată de mediul online, cei mici petrecând tot mai mult timp în fața ecranelor. Deși specialiștii recomandă ca acest lucru să fie limitat zilnic, în realitate, copiii caută pe internet o modalitate de a se distra. Iar aplicațiile pe care aceștia le utilizează cel mai frecvent sunt TikTok și Youtube. Ultimul an a reprezentat un record pentru internauți, chiar și cei mai mici dintre aceștia petrecând timpul în online, dat fiind faptul că restricțiile ne-au ținut o perioadă bună în case. Noua conduită a copiiilor vine ca o contradicție cu vremurile din trecut, când micuții preferau jocurile pe calculator în locul aplicațiilor actuale.

Un studiu recent arată că cele două platforme, TikTok și Youtube îi atrag pe copii, care au preferat să le aleagă pe acestea de fiecare dată când au pus mâna pe tabletă sau telefon în perioada 2020-2021. Topul realizat de curând arată că aplicația TikTok a atins un nivel de popularitate aproape dublu față de Instagram, când vine vorba despre utilizatorii minori. Cu toate acestea, rețeaua de socializare ce are origini chineze se regăsește pe locul trei în topul preferințelor copiilor. Pe a doua poziție se situează aplicația Whatsapp, pe care nu doar cei mici obișnuiesc să o utilizeze. Aceasta a reușit să țină locul întâlnirilor cu prietenii, mai ales în ultima perioadă.

Ce caută copiii pe internet, atunci când vine vorba despre distracția online
Tinerii s-au mutat în mediul online

Aplicația preferată de copii pentru petrecerea timpului în online

Totuși, cel mai mult timp petrecut de cei mici se regăsește pe platforma video Youtube. Aceasta rămâne unul dintre cele mai populare servicii de streaming chiar și în rândul copiiilor, la nivel mondial. În ceea ce privește subiectele pe care le caută copiii pe internet, micuții preferă să asculte sau să urmărească clipuri muzicale. Un procent de peste 17% au acest obicei.

Pe de altă parte, topul clipurilor din trending este urmărit de 4% dintre minori, copiii preferând să urmărească și videoclipuri care propun activități de tipul DIY (Do It Yourself), ce îi învață pe copii diferite treburi practice. Totodată, ASMR-ul este și el un trend care se bucură de ascensiune în online. Printre căutările celor mici se află și artiști mai puțin cunoscuți de generațiile trecute, precum K-POP BTS, Blackpink, însă și nume celebre precum Ariana Grande, Billie Eilish și Travis Scott. Deși mulți s-ar gândi că tinerii de astăzi pierd vremea pe internet, există o tendință de dezvoltare și a clipurilor creative. Există solicitări privind tutorialele despre crearea de muzică prin intermediul diferitelor programe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...