Asistent medical acuzat de abuz într-un spital de copii din Timișoara. Detalii șocante au ieșit recent la iveală: ”Mi-a pus mâna la ceafă și m-a strâns, spunându-mi că ar vrea să mă…”

Stan Filon 10.12.2020, 13:59
Asistent medical acuzat de abuz într-un spital de copii din Timișoara. Detalii șocante au ieșit recent la iveală: ”Mi-a pus mâna la ceafă și m-a strâns, spunându-mi că ar vrea să mă…”

Asistent medical acuzat de abuz. Caz incredibil într-un spital de copii din Timișoara, acolo unde un asistent face avansuri mamelor care se internează cu copiii lor. Don Juan-ul nu primea foarte bine un refuz, așa că insista și, mai mult, intra în baza de date a spitalului, de unde făcea rost de numerele de telefon ale femeilor și le hărțuia chiar și după ce acestea părăseau spitalul.

Un asistent din Timișoara, acuzat de abuz într-un spital de copii

Trei mame care au avut copiii internați în Spitalul Louis Țurcanu se plâng că au fost agresate de un asistent medical, care le-a făcut făcut avansuri chiar de față cu copiii. Femeile au trăit un adevărat coșmar în instituția spitalicească. Bărbatul a încercat chiar să intre peste una dintre ele la duș.

Femeile s-au adresat conducerii spitalului, însă, din păcate, tot ce a făcut instituția medicală unde lucrează acesta a fost să îl retrogradeze pe acesta timp de 60 de zile, dintre care 30 de zile ca îngrijitor de curățenie. Între timp însă, asistentul a revenit pe funcția de bază.

Un asistent din Timisoara, avansuri interzise la paciente
Un asistent din Timisoara, avansuri interzise la paciente. Sursa foto: Libertatea

Mămicile copiilor au ajuns să meargă numai câte două la baie

Contactat de jurnaliștii Libertatea, Dan Raicu a refuzat să dea vreo declarație, menționând că va vorbi doar prin intermediul unui avocat, dar acesta nu a fost de găsit.

Spitalul a confirmat incidentele şi sancţiunea, iar managerul recunoaște că nu sunt singurele plângeri. Spune însă că de-a lungul timpului multe dintre plângeri ”nu s-au confirmat”.

”Mă atingea, împotriva voinței mele. A venit după mine la toaletă, a deschis ușa, privindu-mă și vorbind obscen, eu fiind cu pantalonii jos. Mi-a pus mâna la ceafă și m-a strâns, spunându-mi că ar vrea să mă strângă de gât, toate acestea în prezența minorului. A încercat să intre peste mine la duș, dar nu a putut intra, deoarece ținea o mămică ușa. S-a așezat lângă mine în pat și m-a luat de fund. E o bestie de om. Am și acum memorate în telefon toate mesajele de la el, m-a găsit și pe Facebook”, sunt doar câteva din declarațiile femeilor.

Comportamentul aistentului este bine cunoscut de colegii săi de muncă. ”L-au retrogradat vreo lună pe postul de infirmier, îngrijitor și apoi s-a întors ca asistent. A continuat să vorbească urât, să înjure colegi și colege, are un comportament agresiv”, povestesc colegii acestuia.

Este violent și cu copiii

”E violent și cu colegii. Și nu de ieri, de azi, de vreo 8 ani știu doar eu. Însă este pentru mulţi un lucru pentru care şi-ar putea pierde pâinea, nu cred că sunt foarte mulţi care ar vorbi. Pentru că oamenii văd că toate plângerile se pierd undeva pe drum. Și nu au încredere că s-ar schimba ceva”, mai spun colegii bărbatului.

Demersurile mămicilor n-au primit niciun răspuns. ”Eu m-am interesat, în ziua plecării, și am cerut ca documentul meu să-mi fie dat cu număr de înregistrare, o copie după declarație. Așa am procedat, am zis că nu plec din spital până nu îmi dați, să am și eu o dovadă că am depus plângerea”, spune una dintre femei. A lăsat și un număr de telefon, însă n-a mai fost căutată. Nici ea, nici cealaltă femeie.

”Chiar aș vrea să mai dau ochii cu el, deşi mi-e groază. Acum chiar îmi pare rău că nu am chemat poliția în momentul ăla, trebuia să pun mâna și să sun”, a spus aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...