Ascunzătoarea secretă a lui Vladimir Putin în caz de război nuclear. Locul impresionant a fost dezvăluit, se desfășoară pe zeci de kilometri  

Ana Anitoiu 03.12.2022, 14:05
Ascunzătoarea secretă a lui Vladimir Putin în caz de război nuclear. Locul impresionant a fost dezvăluit, se desfășoară pe zeci de kilometri  

Ascunzătoarea secretă a președintelui rus Vladimir Putin în caz de război nuclear a fost descoperită. Locul este impresionant și se desfășoară pe zeci de kilometri, conform unei anchete efectuate de săptămânalul rus Sobesednik, în traducere „Interlocutorul”.

Unde s-ar ascunde Vladimir Putin și apropiații lui în caz de război nuclear

Conform redactorului-șef al acestei publicații din Rusia, Oleg Roldughin, au fost construite buncăre pentru înalţii funcţionari de stat încă din perioada sovietică, dar lucrările de construcții s-au intensificat în ultima vreme. În prezent, este cert că există buncăre la Moscova, în Ural şi în regiunea Volgăi.

Conform lui Oleg Roldughin, Vladimir Putin dispune de două sisteme de buncăre – unele înregistrate și altele neînregistrate. Sistemul de buncăre ţine de competenţa Direcţiei generale pentru programe speciale, un organism de securitate oficial distinct, subordonat direct liderului de la Kremlin.

Oleg Roldughin și echipa sa de jurnaliști au descoperit că aceiași muncitori care au fost angajați să construiască buncărele oficiale și tunelurile de sub palatul lui Vladimir Putin de la Ghelendjik se ocupă, totodată, de adăposturi private pentru liderul rus. În prezent, sunt mult mai multe buncăre private decât cele ce pot fi identificate prin documente oficiale.

Anuntul care il va infuria pe Vladimir Putin
Vladimir Putin

Tunelurile din Moscova ajung până la 200 de metri sub pământ

Tunelurile din Moscova coboară până la 200 de metri sub pământ. Unele dintre ele se află sub centrul capitalei ruse. Celebrul sistem Metro-2, denumirea neoficială pentru buncărele clasificate anterior, leagă clădirile guvernamentale din Moscova, mai ales Kremlinul, de buncărele capitalei, precum şi de oraşele Balaşiha, Cehov şi Kaluga.

„Amploarea proiectului permite să se tragă concluzii asupra profunzimii buncărelor şi ce tipuri de ascensoare şi puţuri sunt instalate sub Moscova. Agenţia care se ocupă de construirea puţurilor pentru lansatoare de rachete este responsabilă de această modernizare.

Numeroase buncăre sunt legate unele de altele prin tuneluri lungi de mai multe zeci de kilometri”, a spus Oleg Roldughin, care a explicat unde se află buncărele lui Vladimir Putin.

Jurnalistul a precizat că renovarea buncărelor a început după ce liderul rus Vladimir Putin a devenit preşedinte. Ascensoarele buncărelor din Moscova au fost modernizate, iar valoarea lucrărilor s-a ridicat până la aproximativ 55 milioane de ruble, sumă echivalentă cu aproximativ 902.000 de dolari pentru trei ascensoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...