Aşa se produc tragediile pe şosea. O maşină, filmată mergând pe contrasens pe A3. Şoferul e căutat de Poliţie

Ana Anitoiu, Ana Ionescu 27.07.2021, 19:59
Aşa se produc tragediile pe şosea. O maşină, filmată mergând pe contrasens pe A3. Şoferul e căutat de Poliţie

O maşină a fost filmată mergând pe contrasens pe breteaua de coborâre de pe autostrada A3 Transilvania. După ce au fost publicate pe internet imaginile video surprinse de o persoană care circula regulamentar, șoferul este căutat de Poliție.

Cum a ajuns mașina pe contrasens pe autostrada A3

Șoferul care nu a ținut cont de regulile de circulație și ar fi putut cauza un accident ar fi fost filmat marţi, în Nădăşelu, judeţul Cluj. În imaginile video ce au fost publicate pe platforma de socializare Facebook se vede cum mașina sa, înmatriculată în Satu Mare, a intrat în sensul giratoriu, iar ieşire s-a încadrat pe greșit, intrând pe contransens.

”În urma imaginilor apărute în spaţiul public referitoare la un autoturism care circula pe contrasens pe breteaua de coborâre de pe autostrada A3 Transilvania, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Autostradă s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind efectuate verificări în vederea identificării conducătorului auto şi luării măsurilor legale faţă de acesta”, a anunțat IPJ Cluj.

Zeci de șoferi, filmați pe contrasens pe Autostrada Soarelui

Săptămâna trecută a avut loc un incident similar, dar pe A2. Atunci, o filmare publicată pe Facebook a arătat cum mai multe mașini au năvălit pe contrasens pe Autostrada Soarelui. Unele au intrat pe banda de urgenţă, iar altele chiar pe banda întâi.

Șoferii au încălcat această regulă de circulație în urma unui incident ce a avut loc la kilometrul 210, îngreunând traficul în sensul spre Capitală. Poliția a anunțat și în acest caz că au început să lucreze la identificarea lor.

”În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care apar mai multe autoturisme circulând pe contrasens, vă comunicăm faptul că polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța s-au autosesizat și efectuează verificări în vederea identificării conducătorilor auto și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis atunci reprezentanții IPJ Constanța.

Un român, prins pe contrasens pe o autostradă din Ungaria. Ce explicație a dat

Tot recent, pe 22 iulie, un român care a intrat pe contrasens pe o autostradă din Ungaria a fost urmărit și prins de polițiști, pe banda de urgență. Bărbatul a explicat că plecase dintr-o parcare unde abandonase din neatenșie un membru al familiei, astfel că a vrut să se întoarcă cât mai repede după acesta.

Polițiștii au constatat că românul nu era sub influența alcoolului și l-au amendat cu 100.000 de forinți maghiari, adică cu peste 1.300 de lei. După ce l-au sancționat, l-au și ajutat să își recupereze ruda abandonată din greșeală. Vezi AICI ce amenzi ar putea fi triplate în România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...