Chiftelele sunt unul dintre cele mai savuroase aperitive, iar gospodinele au multe trucuri pentru a putea să pregătești chiftele pufoase și fragede. Combinația perfectă între carne și legume reprezintă amestecul fabulos pentru un aperitiv gustos. Iată cea mai ușoară rețetă pentru a pregăti acest preparat.
Chifteluțele cu sos sau cu piure reprezintă adesea un preparat delicios, acestea fiind fabuloase inclusiv pentru aperitiv. Platourile festive sunt mai arătoase atunci când se regăsesc și chiftele pe ele. Multe gospodine se străduiesc însă să prepare chiftele pufoase și fragede.
Felul de mâncare întâlnit adesea în România, conține carne tocată, ouă, pâine înmuiată în apă sau cartofi rași, morcovi, verdeață și condimente. Chiftelele reprezintă un preparat culinar sub formă de buletă din carne tocată, care se prăjește în ulei. Buletele de carne mici se numesc chiftele, în timp ce acelea mari sunt denumite pârjoale.
Începe prin a prepara carne, pe care o condimentezi cu sare, piper, cimbru uscat, usturoi pisat, ceapă răzuită, verdeață, dovlecelul ras și oul peste amestecul de carne de porc cu vită. Trebuie să frămânți compoziția pentru ca aromele să se întrepătrundă și să obții consistența uniformă. Ulterior, pregătește un vas cu făină albă și un alt vas cu apă, pe care să îl folosești pentru a uda palmele.
Modelează chiftelele mici, rotunde, astfel încât să aibă aproximativ 20 de grame. Porționează-le pe fiecare doar cu ajutorul mâinilor. Dacă nu reușești, folosește o lingură sau o cupă de înghețată pentru a le da forma. După ce ai modelat fiecare chiftea în parte, tăvălește-le bine prin făină.
Între timp, asigură-te că uleiul s-a încins și apoi pune chiftelele la prăjit și întoarce-le pe toate părțile. Focul trebuie să fie potrivit, astfel încât acestea să fie pătrunse bine și nu rumenite doar în exterior. Dacă focul va fi prea încet, chiftelele vor absorbi prea mult ulei și nu vor fi deloc savuroase. După ce chiftelele sunt suficient de rumenite, aurii, scoate-le într-o sită sau pe o farfurie cu un șervețel de bucătărie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei. Servește-le ca atare, pe post de aperitiv sau cu sos, ori cu piure.