Așa previi apariția prafului la tine în casă. Metodele care nu dau greș niciodată

Ioana Bucur 26.10.2021, 14:00
Așa previi apariția prafului la tine în casă. Metodele care nu dau greș niciodată

Muncă, muncă, muncă, dar peste câteva ore tot efortul depus pare irosit. Este veșnica luptă a celor care își doresc o locuință curată. Învață cum să previi apariția prafului la tine în casă.

De ce apare praful în casă

Suntem înconjurați de praf, iar fiecare pas, fiecare mișcare făcută în casă îl ridică în aer, ca mai apoi să se așeze pe mobilă și toate suprafețele abia curățate. Nu este doar o problemă estetică. În cazul multora dintre noi, praful inhalat poate cauza probleme legate de diferite alergii.

Cum se formează praful din casă? „Compoziția” diferă de la o locuință la alta, în funcție de o multitudine de factori. De cele ma multe ori, este vorba despre o combinație de fibre, polen, particule de murdărie, fragmente mici de piele sau particule provenite de la blana animalelor de companie.

Dacă te-a săturat să ștergi praful zi de zi, ține cont de sfaturile de mai jos:

Magneții de praf din casă

Covoarele devin adevărați magneți pentru praf. Tocmai de aceea ar trebui aspirate cu simț de răspundere sau bătute, dacă nu aveți încredere în puterea aspiratorului. În plus, cu toate că în codul bunelor maniere se spune că nu ar trebui să facem așa, este recomandat să ne rugăm invitații să nu intre încălțați în casă.

Așa previi apariția prafului la tine în casă. Metodele care nu dau greș niciodată

După covor, o altă sursă importantă de praf o reprezintă draperiile, paturile și canapelele. Alegeți un aspirator cu un accesoriu special pentru ele și includeți-le cât mai des în rutina de curățenie. Așternuturile ar trebui schimbate o dată la șapte zile, iar canapeaua, draperiile și salteaua de la pat ar fi bine să fie aspirate și ele cel puțin săptămânal.

Blana animalelor de companie

Oricât timp am petrece făcând curățenie în casă, e suficient ca animalul de companie să treacă o singura dată printr-un loc și putem spune adio eforturilor depuse. Așa cum știm, blana de la pisici, iepurași și câini ajunge în toate colțurile încăperilor.

De aceea, ar fi bine să ne facem timp să periem animalele de companie măcar o dată pe săptămână, pentru a îndepărta firele de păr căzute și pielea moartă și să le facem și câte o baie cât de des putem. Există în comerț și capete de aspirator create special pentru blana animalelor de casă.

Foarte importante în prevenirea apariției prafului în casă sunt ustensilele folosite. Cea mai eficientă este cârpa din microfibre. Materialul va reține foarte bine praful, însă va trebui curățată destul de des. Ele pot fi înlocuite și cu unele simple, însă puțin umezite.

Un alt aliat de nădejde este un purificator de aer.