Aşa pregăteşti hainele de toamnă cu bicarbonat. Elimină toate mirosurile şi petele

Ioana Bucur 25.09.2021, 21:30
Aşa pregăteşti hainele de toamnă cu bicarbonat. Elimină toate mirosurile şi petele

Momentul în care scoatem „de la naftalină” garderoba pentru sezonul rece vine la pachet, de cele mai multe ori, cu o surpriză neplăcută. Dacă vrei să scapi de grija petelor și mirosurilor neplăcute, învață cum să pregătești hainele de toamnă cu bicarbonat de sodiu.

Cum ne pregătim hainele de toamnă cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu ar trebui să fie nelipsit din orice gospodărie. Poate fi folosit cu succes pentru degresarea suprafețelor, eliminarea petelor de mucegai, scoaterea celor mai dificile pete de pe covoare și țesături, are efecte benefice chiar și în grădină, ajutând plantele să înflorească mai mult și stopează creșterea buruienilor. Trebuie precizat că este un ajutor de nădejde și în momentul în care ne schimbăm garderoba, în funcție de anotimp.

Bicarbonatul ne ajută să eliminăm acel miros neplăcut pe care îl capătă hainele după ce au fot păstrate o perioadă mai lungă împachetate bine, într-un colț uitat al dulapului. Tot ce trebuie făcut este să-l adăugăm în mașina de spălat, împreună cu detergentul folosit în mod normal.

Se spune că „toamna se numără bobocii”, dar tot atunci se fac și pregătirile pentru curățenia temeinică a locuinței: se scot și se spală covoarele, se iau cărțile din bibliotecă și se șterg de praf, se mută canapeaua, patul, se reorganizează și igienizează dulapurile, se lustruiește faianța din baie, niciun colț din casă nu scapă neatins. Pentru cele mai multe dintre aceste sarcini, gospodinele au un singur secret: bicarbonatul.

Aşa pregăteşti hainele de toamnă cu bicarbonat
Bicarbonat de sodiu

Aliatul gospodinelor

Pentru că este un bun dezinfectant și degresant, acesta poate fi folosit cu încredere pentru curățarea suprafețelor din baie și bucătărie. Veți avea nevoie de:

  • două linguri de bicarbonat de sodiu – 20 de grame
  • 62 mililitri de oțet alb
  • o jumătate de litru de apă

Soluția se prepară turnând apa într-un recipient în care se adaugă și bicarbonatul de sodiu și oțetul alb. Așteptați câteva minute, până ce spuma formată începe să dispară, apoi folosiți soluția formată pentru curățarea băii sau bucătăriei. Se freacă apoi suprafețele cu ajutorul unei perii sau al unui burete. Lăsați soluția să acționeze în jur de zece minute, apoi clătiți.

Așa cum am spus și mai sus, bicarbonatuol de sodiu are efecte spectaculoase și pentru plantele din grădină sau din ghivece. Acesta previne apariția și înmulțirea paraziților. O soluție, din amestecul a nouă linguri de ulei de măsline, trei lingurițe de bicarbonat și un litru de apă se pulverizează pe frunzele plantelor din trei în trei săptămâni. Este indicat să evităm aplicarea acestui tratament atunci atunci când soarele este puternic, pentru că frunzele vor arde. Momentul potrivit este pe înserat.

Florile-vedetă ale toamnei sunt, fără doar și poate, mușcatele, care pot înflori până aproape de începutul iernii. Ele se dezvoltă cel mai bine în sol alcalin, iar puțin bicarbonat de sodiu adăugat în substrat va avea efecte spectaculoase, ajutând planta să producă flori superbe, mari și sănătoase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...