Aşa îţi poţi da seama cel mai simplu dacă ai sau nu Covid-19. Bomboanele cu aceste arome îţi spun clar

Cristian Cojocaru 31.01.2021, 16:23
Aşa îţi poţi da seama cel mai simplu dacă ai sau nu Covid-19. Bomboanele cu aceste arome îţi spun clar

Mai mulți oameni de știință au făcut un studiu dacă îți poţi da seama dacă ai Covid-19 cu ajutorul unor…bomboane. Cercetătorii au luat în considerare mai mulți indicatori care au legătură cu gustul sau mirosul, simțuri pe care ți le pierzi atunci când ești infectat cu coronavirus.

Cum îți poţi da seama dacă ai fost infectat cu Covid-19 cu ajutorul unor bomboane

Cercetătorii din cadrul Universității din Ohio au făcut un studiu în care au încercat să afle dacă bomboanele pot fi folosite în depistarea infecției cu coronavirus. Aceștia au lua în considerare indicatorii de pierderea gustului și al mirosului. În cadrul cercetării, s-au folosit bomboane cu mai multe tipuri de arome.

La studiu participă 2800 de persoane care timp de trei luni vor mirosi și gusta zilnic bomboane. Cercetătorii au luat în considerare bomboanele tari ca o variantă mult mai ieftină de testare a infecției cu Covid-19. În funcție de rezultatele găsite, oamenii de știință pot eventual depista cazurile de îmbolnăvire inclusiv la persoanele asimptomatice.

Participanții la studiu vor trebui să identifice gustul sau mirosul bomboanelor, după care să introducă datele într-o aplicație. Dacă una dintre persoane vor simți schimbări subite în aceste simțuri, li se va recomanda izolarea și testarea. Pentru acest studiu, Universitatea de Stat din Ohio a primit o finanțare de 305.000 de dolari.

Astfel, cifrele arată că tusea, oboseala și durerile musculare sunt printre cele mai întâlnite simptome ale ambelor tulpini
Astfel, cifrele arată că tusea, oboseala și durerile musculare sunt printre cele mai întâlnite simptome ale ambelor tulpini

Cele mai frecvente simptome întâlnite

Un alt studiu, de această dată a unor cercetători din Londra, a arătat care sunt cele mai frecvente simptome întâlnite în cazul infectării cu noua tulpină de Covid-19. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 6.000 de persoane care au raportat diferențele în manifestarea tulpinii vechi în comparație cu cea nouă.

Astfel, cifrele arată că tusea, oboseala și durerile musculare sunt printre cele mai întâlnite simptome ale ambelor tulpini.

3.500 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus:

  • 35% au spus că au tușit;
  • 32% au spus că suferă de oboseală;
  • 25% au avut dureri musculare;
  • 21,8% au avut dureri în gât.

2.500 de persoane infectate cu varianta veche de Covid-19:

  • 28% au avut tuse;
  • 29% au obosit;
  • 21% au avut dureri musculare;
  • 19% aveau o durere în gât.

Noua tulpină, cea din Africa de Sud, a fost denumită 501.V2 și a fost anunțată de către guvern în data de 18 decembrie.

„Varianta virusului sud-african a apărut într-o zonă metropolitană importantă din Africa de Sud, după primul val al epidemiei și apoi s-a răspândit în mai multe locații. S-a răspândit rapid devenind varianta dominantă a virusului în provinciile Cape Eastern și Western”, a declarat Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Warwick Medical School, potrivit The Sun.

Urmăriți Impact.ro și pe