Așa cureți ușor petele de sare de pe încălțăminte. Ingredientul îl ai mereu în casă

Ioana Bucur 28.12.2021, 10:43
Așa cureți ușor petele de sare de pe încălțăminte. Ingredientul îl ai mereu în casă

Odată cu apariția primelor ninsori, ritualul de pregătire înainte de orice ieșire din casă ni se schimbă complet. Hainele groase își fac apariția în cuier, iar pantofii sunt înlocuiți cu bocanci sau ghete ce pot face față frigului și gheții ce se poate forma pe jos. În aceste perioade ne confruntăm și cu o problemă ce dă mari bătăi de cap multora, dar pentru care există o soluție neașteptat de simplă. Un ingredient banal, nelipsit din casele românilor, este arma secretă când trebuie să curățăm petele de sare de pe încălțăminte.

Petele de sare de pe încălțăminte se curăță cu un singur ingredient

În timpul sezonului rece, orice ieșire din casă devine o adevărată cursă cu obstacole. În orașe, zăpada înseamnă trafic îngreunat, poate chiar blocat, aglomerație și încălțăminte aproape distrusă de soluțiile aruncate pe străzi și trotuare pentru topirea stratului de omăt și prevenirea formării poleiului.

De cele mai multe ori, după ce ajungem acasă, observăm deja obișnuitele urme albe de sare pe ghete. Reacționând din impuls, mulți își pun încălțămintea sub jetul de apă, până când petele dispar, însă acest obicei nu face altceva decât să scurteze durata de viață a materialului din care este făcută, mai ales dacă este vorba despre piele naturală.

Cum era de așteptat, pe rafturile magazinelor există produse speciale de curățat petele de sare de pe încălțăminte. După ce le ștergeți cu grijă, umpleţi cizmele sau ghetele cu ziare şi lăsaţi-le la uscat, departe de surse directe de căldură și, la final, aplicaţi o cremă de încălţăminte sau uleiuri naturale pentru a le reda strălucirea iniţială.

Asa cureti usor petele de sare de pe incaltaminte. Ingredientul il ai mereu in casa

Puțini știu că există o altă variantă, ieftină și la îndemâna oricui. Un ingredient banal, ce nu lipsește din casa niciunui român, este arma secretă ce ne ajută să curățăm ușor petele de sare de pe încălțăminte. Nu, nu vorbim despre bicarbonat de sodiu, ci de oțet!

Folosit corect, oțetul curăță petele de sare și urmele albe de pe bocanci. Tot ce trebuie să faci este să ștergi încălțămintea cu o cârpă moale, înmuiată în oţet, pentru a le curăţa complet.

Cum alegem corect încălțămintea potrivită pentru sezonul rece

Specialiștii au și o serie de recomandă. Pentru a face față în cele mai grele zile de iarnă, cele mai bune materiale din care să fie făcute ghetele sunt Gore Tex-ul sau cauciucul. Pielea naturală poate face față intemperiilor doar dacă este îngrijită și tratată corespunzător.

„Materialele sintetice create special pentru vremea rece precum Gore Tex sau cauciucul sunt materiale potrivite pentru cele mai grele zile de iarnă. Dacă este îngrijită şi tratată corespunzător, pielea de calitate este un material natural rezistent care poate face faţi intemperiilor”, spun specialiştii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...