Aşa a reuşit o româncă de 60 de ani să fure diamante de 5 milioane de euro. Planul fabulos a fost aflat

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 21.07.2021, 15:06
Aşa a reuşit o româncă de 60 de ani să fure diamante de 5 milioane de euro. Planul fabulos a fost aflat

Aşa a reuşit o româncă de 60 de ani să fure diamante de 5 milioane de euro. Planul fabulos a fost aflat. Femeia s-a dat drept expert în pietre prețioase și a reușit să înlocuiască pietrele valoroase cu unele de grădină. Toate detaliile planului diabolic, în articolul de mai jos.

Cum a furat o româncă de 60 de ani diamante în valoare de 5 milioane de euro. Nici în filme nu s-a văzut așa ceva

Aşa a reuşit o româncă de 60 de ani să fure diamante în valoare de 5 milioane de euro dintr-o bijuterie din Anglia.  O româncă în vârstă de 60 de ani a furat diamante în valoare de aproximativ 5 milioane de euro dintr-un magazin de bijuterii de lux situat în Londra.

Aceasta s-a dat drept expert în pietre prețioase și a reușit să schimbe prețioasele pietre cu pietricele de grădină. Experții au recunoscut că a fost un jaf bine pus la cale și foarte sofisticat.

Președintele Boodles, Nicholas Wainwright
Președintele Boodles, Nicholas Wainwright

Lulu Lakatos trăiește de mulți ani în Franța

Lulu Lakatos s-a născut în România, însă trăiește în Franța de mulți ani. Lulu Lakatos s-a dat drept gemolog și s-a dus să examineze și să evalueze șapte diamante la bijuteria Boodles din Mayfair, situată în centrul Londrei.

Femeia a reușit să înlocuiască diamantele cu pietrele de grădină chiar în prezența angajaților magazinului, furtul fiind descoperit abia a doua zi, informează BBC.

Plan bine pus la punct

Hoața a ajuns în magazin în urma unui plan elaborat, pus la cale cu mai  mulți complici. Totul a început în anul 2016, când președintele Boodles, Nicholas Wainwright, 73 de ani, a fost prezentat unui israelian, ”Simon Glas”, care era interesat să-și investească banii în diamante foarte scumpe.

Cei doi s-au întâlnit la Monaco o lună mai târziu, unde Wainwright l-a cunoscut pe presupusul partener de afaceri al lui Simon Glas, un rus pe nume Alexander. Ulterior, a fost convenită vânzarea a 7 diamante. Acestea urmau să fie evaluate și de specialista cumpărătorilor, respectiv Simon Glass și Alexander.

Cum a ajuns Lulu Lakatos la diamante

Aici, în schemă, a fost introdusă Lulu Lakatos, prezentată ca fiind Anna. ACeasta a ajuns la magazin pe data de 10 martie.

În prezența președintelui Wainwright și a unui expert de la magazin, Anna a cântărit și evaluat  fiecare diamant în parte. Fiecare piatră a fost ambalată individual, iar toate au fost puse într-o geantă cu cifru. În timpul acestor operațiuni, Anna a reușit să înlocuiască geanta cu diamante cu una similară în care se aflau pietricele de grădină. Acest lucru a fost făcut când Wainwright fusese chemat la etaj, pentru un telefon important.

Anna a plasat pietrele prețioase la ieșirea din bijuterie

Anna, adică Lulu Lakatos, a plecat din magazin, iar la ieșire era așteptată de două femei. Anchetatorii presupun că ele ar fi preluat diamantele. Lulu Lakatos și-a schimbat hainele într-o toaletă publică, după care a plecat cu trenul spre Franța folosindu-se de pașaportul ei adevărat.

Christophe Stankovic și Mickael Jovanovic au fost deja condamnați, iar Lulu Lakatos a fost arestată în Franța, în baza unui mandat european de arestare, în septembrie 2020, ea fiind extrădată în Marea Britanie, unde este judecată acum.

Urmăriți Impact.ro și pe