„Aș primi un glonț pentru Putin”. Furie uriașă declanșată în Marea Britanie de miliardarul Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1

Beatrice Dumitru 30.06.2022, 14:01
„Aș primi un glonț pentru Putin”. Furie uriașă declanșată în Marea Britanie de miliardarul Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1

Bernie Eccleston, fostul șef al Formulei 1, este bun prieten cu Vladimir Putin, pe care îl apreciază foarte mult. Într-un interviu care a stârnit multă indignare în Marea Britanie, acesta a afirmat, printre altele, că liderul rus este o „persoană de primă clasă”, în timp ce l-a criticat pe Volodimir Zelenski pentru că „nu a ascultat” Kremlinul și din această cauză s-a ajuns la război.

Cum l-a lăudat Bernie Eccleston pe Vladimir Putin

Într-un interviu pentru Good Morning Britain, Bernie Eccleston, în vârstă de 91 de ani, l-a catalogat pe dictatorul Vladimir Putin, drept „o persoană de primă clasă” și „sensibilă”. Declarațiile fostului șef al Formulei 1 au venit după ce trupele Moscovei au bombardat, în această săptămână, blocuri de locuințe și un mall din Ucraina, atacuri catalogate de liderii occidentali drept crime de război.

Mai mult, magnatul britanic a declarat că ar „încasa un glonț” pentru președintele Vladimir Putin, despre care crede că „face ceea ce este corect” în războiul pe care l-a lansat împotriva Ucrainei, notează dailymail.co.uk.

„Comentariile făcute de Bernie Ecclestone sunt opiniile sale personale și sunt în contrast puternic cu poziția valorilor moderne ale sportului nostru”, a explicat un purtător de cuvânt al Formulei 1, citta de Skynews.

Bernie Ecclestone, atac la Volodimir Zelenski

Bernie Ecclestone a mai afirmat că uciderea civililor nu a fost un act „intenționat”, în ciuda zecilor de mii de persoane nevinovate care au murit în timpul bombardamentelor. Chiar și a doua zi după ce trupele ruse au luat cu asalt Ucraina, acesta l-a descris pe Putin drept un om „onorabil” și cineva care „a făcut exact ceea ce a spus că va face fără niciun argument”.

Omul de afaceri l-a criticat pe președintele Volodimir Zelenski pentru că nu a făcut suficient efort pentru a ajunge la rivalul său rus și a insistat că invazia „s-ar fi putut termina altfel” dacă acesta „ar fi vorbit cu Putin”.

Cred că dacă s-ar fi gândit serios, cu siguranță ar fi făcut un efort suficient de mare pentru a vorbi cu Putin, care este o persoană sensibilă, și l-ar fi ascultat și ar fi putut probabil să facă ceva în privința asta. Cealaltă persoană din Ucraina, înțeleg că profesia sa a fost de comedinat, și cred că vrea să continue acea profesie”, a adăugat Bernie Ecclestone.

Când a fost întrebat dacă este de părere că o schimbare în acțiunile lui Zelenski ar fi putut evita războiul, acesta a răspuns: „Absolut”. Ecclestone a spus că nu a vorbit cu „prietenul” său de când Rusia a invadat Ucraina în februarie

Miliardarul britanic este un admirator de multă vreme al lui Vladimir Putin, iar cei doi au fost văzuți împreună la evenimente sportive, discutând sau râzând. Se crede că cei doi au devenit prieteni după introducerea Marelui Premiu al Rusiei, în 2014.

Urmăriți Impact.ro și pe