Arsenie Boca a refuzat să primească un nume celebru al României de azi. „Am rămas cu o rană”

Andra Daoud 11.08.2022, 09:04
Arsenie Boca a refuzat să primească un nume celebru al României de azi. „Am rămas cu o rană”

O față bisericească importantă din România a avut ocazia, la un moment dat, să-l întâlnească pe Arsenie Boca. Cunoscutul călugăr a refuzat însă să îl primească, iar momentul l-a marcat profund pe cel care a primit refuzul. El a recunoscut că a rămas cu o rană de atunci și a vorbit și despre canonizarea lui Arsenie Boca, subiect intens dezbătut în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Personajul celebru pe care Arsenie Boca nu a dorit să-l cunoască

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a făcut recent o mărturisire care i-a luat pe mulți prin surprindere. Înalt Prea Sfinția Sa a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni realizate la Radio Dobrogea, că atunci când a avut ocazia să îl cunoască pe celebrul călugăr Arsenie Boca, acesta l-a refuzat. Momentul i-a rămas întipărit în memorie lui Teodosie, care a recunoscut că refuzul i-a provocat „o rană”.

„Nu am nimic. Eu nu l-am cunoscut. Eu am vrut să îl cunosc şi el nu m-a primit. Atât. Eu am rămas cu o rană. M-am dus să-l cunosc şi nu m-a primit. Doar atât pot să spun.“, a recunoscut ierarhul, atunci când un ascultător l-a întrebat despre canonizarea lui Arsenie Boca.

Canonizarea călugărului este un subiect discutat intens, de multă vreme, în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, iar BOR încă nu a ajuns la o concluzie în acest sens.

Arsenie Boca a refuzat sa primească un nume celebru al Romaniei de azi. Am ramas cu o rana
IPS Teodosie a vrut sa il cunoasca pe Arsenie Boca, dar acesta l-a refuzat

Mașina lui ÎPS Teodosie, record de viteză pe autostradă

ÎPS Teodosie a intrat în atenția presei recent, după ce bolidul în care se afla gonea pe autostradă cu o viteză amețitoare. Polițiștii de la Brigada Rutieră l-au oprit săptămâna trecută pe șoferul lui Teodosie, pe autostrada București – Constanța, după ce mașina a fost surprinsă de aparatul radar circulând cu o viteză de 235 km/h. La volan se afla șoferul în vârstă de 28 de ani al arhiepiscopului, care a rămas fără permis. Din primele informații ale polițiștilor, se pare că și ÎPS Teodosie era în mașină la momentul respectiv.

„Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe A2, sensul de mers București – Constanța, au depistat miercuri, 3 august a.c., în jurul orei 15.50, la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 235 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile”, a transmis poliția.

Urmăriți Impact.ro și pe