Aroganța făcută de ministrul austriac care a refuzat intrarea României în Schengen. A fost imaginea zilei la Bruxelles

Mihnea Tălău 09.12.2022, 14:50
Aroganța făcută de ministrul austriac care a refuzat intrarea României în Schengen. A fost imaginea zilei la Bruxelles

Aroganța Austriei referitor la tot ce este românesc se manifestă pe toate planurile. Țara care a blocat practic aderarea României în Spațiul Schengen îi desconsideră fățiș și pe jurnaliștii români. După ședința ”istorică” a consiliului JAI, ministrul austriac de interne Gerhard Karner a dat declarații doar presei austriece, ținând la distanță, cu gărzile de corp, jurnaliștii români. Din fericire, au scăpat nebătuți.

Ura viscerală a Austriei pe tot ce este românesc

Era evident că românii vor să afle chiar din gura celor care ne-au închis ușa Schengen-ului în nas, care a fost motivul. Numai că, nesimțirea austriacă nu are margini. ”Neînduplecatul” ministru de interne de la Viena, nu numai că a tratat cu dispreț și presa din România dar a avut aroganța de a-și trimite gorilele să îi îndepărteze pe jurnaliștii veniți de la București.

Indignarea reprezentanților mass-media a fost imortalizată, de la locul faptei, de jurnalistul TVR Lucian Pîrvoiu.

Jurnaliștii români umiliți de un ”necioplit” austriac

Pe o pagina de socializare, reprezentantul TVR la întrunirea de le Bruxelles a și comentat, în câteva cuvinte, atitudinea sfidătoare și superioară a austriecilor.

”Cam așa sunt tratați jurnaliștii români de către austrieci: ministrul austriac de interne Karner face declarații presei austriece, noi românii suntem ținuți la distanță de gărzile de corp. Pleacă grăbit uitându-se urât la noi, care întrebam dacă se simte bine cu decizia luată. O persoană lipsită de eleganță, un necioplit, chiar, aș putea spune. Asta este Austria, asta au votat austriecii: ÖVP, un partid xenofob, rasist și izolationist. Rușine, Karner, rușine Austria!

PS pentru ÖVP: sper să pierdeti alegerile alea pentru care ați călcat în picioare românii și bulgarii!”, a scris Lucian Pîrvoiu pe pagina sa de Facebook.

Mai mulți jurnaliști români au condamnat, în termeni nu foarte blânzi, atitudinea inacceptabilă a reprezentantului Austriei la JAI.

Reamintim că Austria a reușit să blocheze, joi, decizia favorabilă în Consiliul JAI pentru intrarea României în Spațiul Schengen. Un deziderat așteptat de întreaga suflare românească, de 11 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...