Aroganța făcută de ministrul austriac care a refuzat intrarea României în Schengen. A fost imaginea zilei la Bruxelles

Mihnea Tălău 09.12.2022, 14:50
Aroganța făcută de ministrul austriac care a refuzat intrarea României în Schengen. A fost imaginea zilei la Bruxelles

Aroganța Austriei referitor la tot ce este românesc se manifestă pe toate planurile. Țara care a blocat practic aderarea României în Spațiul Schengen îi desconsideră fățiș și pe jurnaliștii români. După ședința ”istorică” a consiliului JAI, ministrul austriac de interne Gerhard Karner a dat declarații doar presei austriece, ținând la distanță, cu gărzile de corp, jurnaliștii români. Din fericire, au scăpat nebătuți.

Ura viscerală a Austriei pe tot ce este românesc

Era evident că românii vor să afle chiar din gura celor care ne-au închis ușa Schengen-ului în nas, care a fost motivul. Numai că, nesimțirea austriacă nu are margini. ”Neînduplecatul” ministru de interne de la Viena, nu numai că a tratat cu dispreț și presa din România dar a avut aroganța de a-și trimite gorilele să îi îndepărteze pe jurnaliștii veniți de la București.

Indignarea reprezentanților mass-media a fost imortalizată, de la locul faptei, de jurnalistul TVR Lucian Pîrvoiu.

Jurnaliștii români umiliți de un ”necioplit” austriac

Pe o pagina de socializare, reprezentantul TVR la întrunirea de le Bruxelles a și comentat, în câteva cuvinte, atitudinea sfidătoare și superioară a austriecilor.

”Cam așa sunt tratați jurnaliștii români de către austrieci: ministrul austriac de interne Karner face declarații presei austriece, noi românii suntem ținuți la distanță de gărzile de corp. Pleacă grăbit uitându-se urât la noi, care întrebam dacă se simte bine cu decizia luată. O persoană lipsită de eleganță, un necioplit, chiar, aș putea spune. Asta este Austria, asta au votat austriecii: ÖVP, un partid xenofob, rasist și izolationist. Rușine, Karner, rușine Austria!

PS pentru ÖVP: sper să pierdeti alegerile alea pentru care ați călcat în picioare românii și bulgarii!”, a scris Lucian Pîrvoiu pe pagina sa de Facebook.

Mai mulți jurnaliști români au condamnat, în termeni nu foarte blânzi, atitudinea inacceptabilă a reprezentantului Austriei la JAI.

Reamintim că Austria a reușit să blocheze, joi, decizia favorabilă în Consiliul JAI pentru intrarea României în Spațiul Schengen. Un deziderat așteptat de întreaga suflare românească, de 11 ani.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...