„Armata secretă a lui Putin” a lansat un nou atac global. Printre țările afectate se află și România

Beatrice Dumitru 16.05.2022, 16:32
„Armata secretă a lui Putin” a lansat un nou atac global. Printre țările afectate se află și România

Rețeau de hackerii „Killnet” din Rusia a anunțat un atac cibernetic global împotriva mai multor țări care ajută Ucraina în războiul împotriva Moscovei. De când a început conflictul ruso-ucrainean, în urmă cu aproape trei luni, mai multe guverne din țările occidentale au ridicat nivelurile de alertă pentru a preveni atacurile cibernetice asupra sistemelor și infrastructurii IT.

Hackerii „au declarat război” mai multor țări

Rusia a negat în repetate rînduri că se află în spatele oricăror atacuri cibernetice în țările occidentale, dar hackerii ruși au susținut că au perturbat infrastructura poliției din Italia împotriva criminalității cibernetice, după ce a dejucat tentativele de hacking la Eurovision.

După acest episod, rețeau de hackerii „Killnet” a declarat „război” mai multor state, inclusiv „poliției înșelătoare din Italia”. În afară de Marea Britanie, pe lista țărilor vizate se mai află SUA, Germania, Italia, Letonia, România, Lituania, Estonia, Polonia și Ucraina, notează Express.

„Armata secretă a lui Putin” a lansat un nou atac global. Printre țările afectate se află și România
România, pe lista țărilor vizate de hackerii ruși.

Poliția a dejucat atacuri în perioada Eurovisionului

Poliția de stat din Italia a precizat că a reușit să „neutralizeze și să respingă atacurile” unor grupări de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalei din 10 mai şi a finalei de sâmbătă a concursului Eurovision, care a avut loc la Torino. Autoritățile au spus că atacurile DDoS au fost oprite atât în timpul finalei, cât și în timpul etapelor finale de vot.

Poliția italiană a confirmat, de asemenea, că a adunat informații de pe grupurile de Telegram asociate grupurilor de hackeri în căutarea oricăror informații care să conducă la prevenirea altor incidente și la identificarea locației de unde au avut loc tentativele de atacuri cibernetice.

Săptămâna trecută, autoritățile italiene au declarat că hackerii „Killnet” au vizat site-urile Institutului Național de Sănătate din Italia și Automobile Club d’Italia, o asociație națională a șoferilor. De asemenea, hackerii au forțat și website-ul Senatului italian, însă nu au fost înregistrate perturbări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...