Armata rusă a distrus alte două lansatoare de rachete multiple HIMARS ale armatei ucrainene. Cu câteva ore înainte, rușii au bombardat un spital în Nikolaev

Elena Avramescu 01.08.2022, 14:59
Armata rusă a distrus alte două lansatoare de rachete multiple HIMARS ale armatei ucrainene. Cu câteva ore înainte, rușii au bombardat un spital în Nikolaev

Rusia își continuă agresiunea față de Ucraina, începută în luna februarie a acestui an, iar până acum nu se întrevede nicio speranță de pace, daca e să ne luăm după atacurile continue ale armatei rusești. Mai mult, astăzi a fost anunțat faptul că forţele rusești au reușit să distrugă două lansatoare de rachete multiple HIMARS ale armatei ucrainene în regiunea Harkov, precum şi un sistem de lansare a rachetelor antinavă Harpoon în regiunea Odesa.

Două lansatoare de rachete multiple HIMARS, distruse de forțele rusești

Acest ultim atac are dublă însemnătate pentru Rusia, deoarece SUA au donat Ucrainei 12 lansatoare HIMARS, care sunt mult mai precise şi au o rază mai lungă de acţiune decât alte sisteme de artilerie, în acest fel putând să permită forţelor ucrainene să lovească obiective ruseşti şi depozite de arme mai departe în spatele liniei frontului.

Se pare că Rusia a venit cu atacuri la adresa Ucrainei, spunând că motivul pentru care acest război nu s-a sfârșit încă este legat de faptul că Occidentul prelungeşte conflictul din Ucraina deoarece livrează încontinuu arme Kievului, iar furnizarea de arme cu rază lungă de acţiune este pur și simplu o justificare pentru Rusia de a extinde controlul asupra unui teritoriu ucrainean mai mare pentru simpla sa protecție.

Prin urmare, la data de 6 iulie, Ministerul Apărării rus a declarat că a distrus două lansatoare de rachete multiple HIMARS, furnizând chiar și un clip video cu dovada. Cu toate acestea, Ucraina a dezmințit afirmaţiile Rusiei.

Armata rusa a distrus alte doua lansatoare de rachete multiple HIMARS
Lansatoare de rachete multiple HIMARS

Un spital în Nikolaev, bombardat de ruși

Au fost bombardamente intense în Nikolaev în cursul nopții de duminică spre luni, unde forțele ruse au lovit mai multe clădiri civile din capitala regională omonimă, printre care și un spital, au notat oficialii ucraineni.

Șeful administrației militare regionale Nikolaev, Vitalii Kim, a mărturisit că au fost rănite minim trei persoane în urma bombardamentelor din oraș. Și primarul Oleksandr Senkevici a confirmat faptul că forțele ruse au avut ca țintă o unitate medicală.

„Centrul de traumatologie al unuia dintre spitale a fost distrus, iar alte patru clădiri au fost avariate”, a spus Vitalii Kim.

„Teroriștii ruși au tras cinic asupra mai multor obiecte civile din Nikolaev. Clădirea este parțial distrusă. Din cauza suflului generat de explozie, s-au spart și ferestrele unităților medicale din apropiere”, a spus și primarul Oleksandr Senkevici.

Centrul de traumatologie din Nikolaev a fost inaugurat cu fast în 2019 și era considerat unul dintre cele mai moderne din Ucraina.

Bombardamentele rusești asupra portului strategic Nikolaev au început să fie intensificate începând de vineri, fiind considerate printre cele mai intense de la începutul războiului.

Urmăriți Impact.ro și pe