Armata Română vrea mai mulți rezerviști voluntari. Comunicatul de la Ministerul Apărării este clar

Ioana Bucur 15.05.2022, 18:21
Armata Română vrea mai mulți rezerviști voluntari. Comunicatul de la Ministerul Apărării este clar

În următoarele săptămâni se va desfășura o nouă campanie de recrutare. Armata Română vrea mai mulți rezerviști voluntari, aproape o mie de locuri fiind puse la bătaie. Comunicatul Ministerului Apărării Naționale (MApN) conține detalii importante pentru cei interesați, care sunt invitați să își depună dosarele începând de luni, 16 mai, până pe 10 iunie. Unde trebuie să se prezinte și ce documente sunt necesare.

Ministerul Apărării anunță că se recrutează rezerviști voluntari

Ministerului Apărării Naționale a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va da startul unei noi campanii de recrutare. Se pare că Armata Română vrea mai mulți rezerviști voluntari, fiind disponibile 871 de locuri pentru ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi.

Toți cei interesați pot depune dosarele în perioada 16 mai – 10 iunie la centrul militar zonal, judeţean sau de sector.

„La centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, la structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și la unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Instituția mai precizează că în cazul candidaților proveniți din rândul cetăţenilor fără pregătire militară se va face o consiliere în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

Armata Română vrea mai mulți rezerviști voluntari. Comunicatul de la Ministerul Apărării este clar

Ce documente sunt necesare pentru înscriere

În momentul înscrierii, persoanele care doresc să ocupe unul dintre posturile oferite de MApN vor completa o cerere și vor prezenta mai multe documente, în original și în copie:

  • actul de identitate, în original şi în copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
  • permisul de conducere valabil, eliberat de autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original şi în copie, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector. Datele de contact ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet a MapN, la adresele:

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...