Armata cheamă voluntari să se înroleze. Recrutările încep de luna aceasta, ce condiții au impus autoritățile

Ioana Bucur 15.10.2022, 09:16
Armata cheamă voluntari să se înroleze. Recrutările încep de luna aceasta, ce condiții au impus autoritățile

În următoarele săptămâni, armata cheamă voluntari să se înroleze. Ministerul Apărării Naționale dă startul, în luna octombrie, unei noi campanii de recrutare. Ce condiții au impus autoritățile pentru cei care vor să îndeplinească serviciul militar în rezervă.

Campanie de recrutare în Armată

Armata cheamă voluntari să se înroleze pe locurile rămase neîncadrate în 2022. Cei interesați pot aplica pentru unul dintre cele 417 locuri de rezerviști voluntari -ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați – disponibile în unitățile militare din București și alte 19 județe: Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Vaslui și Vrancea.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat o nouă campanie de recrutare și selecție pentru românii care vor să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar.

Dosarele se pot depune în perioada 24 octombrie – 11 noiembrie.

Cei interesați trebuie doar să se prezinte la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, unde vor primi informații legate de :

  • avantajele oferite de statutul de rezervist voluntar,
  • etapele procesului de recrutare şi selecţie,
  • structurile desemnate să execute selecţia,
  • unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi la unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

Armata cheamă voluntari să se înroleze. Recrutările încep de luna aceasta, ce condiții au impus autoritățile

Ce acte sunt cerute

Tot la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cetățenii care doresc să aplice pentru unul dintre locurile disponibile trebuie să completeze o cerere de înscriere și vor depune următoarele acte:

  • actul de identitate, în original şi în copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
  • permisul de conducere valabil, eliberat de autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...