Armata care lucrează la aparatele care vor citi gândurile soldaților. Au recunoscut, în premieră

Stan Filon, Diana Dumitrache 02.12.2020, 16:32
Armata care lucrează la aparatele care vor citi gândurile soldaților. Au recunoscut, în premieră

Armata Statelor Unite ale Americii au făcut public un proiect la care lucrează de ceva vreme, dar care începe să dea roade! Este vorba despre un sistem prin care soldații americani nu vor mai avea nevoie de stații pentru a comunica, ci vor putea comunica între ei fără să vorbească. Aceștia pur și simplu vor comunica prin unde telepatice!

Soldații americani ar putea comunica între ei doar cu gândul

Chiar dacă pare a fi desprins din filme, sistemul se pare căare sorți de izbândă. Cel puțin așa susține managerul care se ocupă de acest proiect extrem de futurist. Guvernul Statelor Unite ale Americii a alocat peste 6 milioane de dolari pentru acest proiect aflat încă la început.

Mai exact, Armata Statelor Unite ale Americii investește bani în cercetări neuroștiințifice, în încercarea de a decodifica semnificațiile din spatele diferitelor semnale ale creierului.

Soldatii americani ar putea comunica intre ei doar cu gandul
Soldatii americani ar putea comunica intre ei doar cu gandul

Proiect de 6 milioane de dolari

Obiectivul este construirea unui sistem care să permită soldaților să comunice între ei doar prin intermediul gândurilor. Inițiativa este îndrăzneață și subliniază modurile bizare prin care tehnologia medicală ar putea schimba natura războaielor și chiar pe soldați.

Oficiul pentru Cercetare al Armatei (ARO) a aprobat cheltuirea a 6,25 milioane de dolari pentru un astfel de proiect în următorii cinci ani. Suma este una derizorie față de ceea ce ar putea ieși la final, însă cercetările sunt încă la început de drum.

Pentru moment, oamenii de știință de la ARO spun că au aflat cum să decodifice și să analizeze semnalele neurale care direcționează comportamentul. Nu este chiar o tehnologie de „citire a gândurilor”, însă este un pas important spre înțelegerea diferitelor semnale din creier.

Cum funcționează sistemul de comunicare prin unde cerebrale

”Noi nu doar măsurăm semnalele, ci le și interpretăm”, a spus Hamid Krim, manager de proiect la ARO. Următorul pas, a explicat Krim, va fi să decodifice alte categorii de semnale cerebrale astfel încât un computer să fie capabil în cele din urmă să interpreteze gândurile soldaților, potrivit Futurism.

”Pot citi orice vrei, dar asta nu înseamnă că înțelegi cu adevărat. Următorul pas va fi să fim capabil să înțelegem ce citim. La sfâșitul zilei, aceasta este, de fapt, intenția originală, să avem un computer care să fie într-un mod de comunicare cu creierul”, a adăugat Krim.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...