Armata americană va fi dotată cu o armă minune. ”Asta nu e SF”. Obiectele pe care le poate face să dispară

Cristian Cojocaru 05.03.2021, 20:29
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. ”Asta nu e SF”. Obiectele pe care le poate face să dispară

Faptul că armata Statelor Unite ale Americii deține printre cele mai noi tehnologii nu este o noutate. Ceea ce este nou însă, este faptul că armata americană urmează a fi dotată cu o armă minune, care din punctul de vedere al multor persoane, este una de domeniul Science-Fiction.

Armata amerciană va avea o armă minune

Armata Statelor Unite ale Americii urmează să aibă o nouă armă din dotare. Surpriza o face tehnologia cu care este dezvoltată arma. Astfel, această armă de tip laser este capabilă să declanșeze pulsații vaporizatoare, foarte similare cu rafalele unei mitraliere. Noua armă a fost denumită Tactical Ultrashort Pulsed Laser for Army Plaforms.

Se așteaptă ca această armă să fie de aproximativ un milion de ori mai puternică decât orice armă cu laser care există în acest moment. Armata plănuiește ca laserul încorporat să fie similar mitralierelor cu laser din filmele SF, astfel că va fi ceva unicat în lume, pe baza faptului că nu va semăna cu nici o tehnologie dezvoltată până acum de către inginerii din întreaga lume.

În trecut, armele cu laser dezvoltate de către inginerii din armata americană erau concepute în așa fel încât să perforeze metalul. Cu ajutorul acestui tip de armă, militarii puteau să dezactiveze vehicule sau drone aflate în apropiere cu o foarte mare ușurință. Această nouă armă însă, este capabilă de mult mai mult de atât.

Noul laser de care dispune armata americană dispersează metalul
Noul laser de care dispune armata americană dispersează metalul

Metalul nu poate sta în calea laserului

Comparativ cu tehnologia anterioară, această nouă armă este suficient de puternică pentru a vaporiza la propriu metalul. Acest lucru o face o piesă de armament foarte eficientă și puternică. Potrivit armatei americane, arma produce pulsații scurte cuprinse între 20 și 50 de secunde, astfel că le permite să se ghideze automat în timpul deplasărilor, o scenă similară poate fi văzută în filmele ”Star Wars”.

Cu această tehnologie, laserul va putea viza mai multe ținte aflate la o depărtare considerabilă, fără a fi disipată puterea laserului. Armata SUA se axează tot mai mult pe tehnologie în domeniul armamentului. Inspirația pare să vină din științific-fantastic în încercarea de a dezvolta și pulsații electromagnetice acestui nou laser.

În momentul în care laserul atinge metalul, electronii sunt rapid accelerați devenind suficient de puternici pentru a perturba electronii din apropiere. Inginerul de la Universitatea Heriot-Watt din Scoția, Derryck Reid a afirmat că deși pare de domeniul științifico-fantasticului, acest tip de arme sunt foarte posibile și fezabile, având în vedere tehnologia care există deja și care se află în plină expansiune.

Urmăriți Impact.ro și pe