Arma de ultimă generație care protejează România. A fost adusă de francezi

Badea Violeta 19.05.2022, 19:31
Arma de ultimă generație care protejează România. A fost adusă de francezi

Încă de la debutul invaziei ruse în Ucraina, NATO a garantat că Flancul Estic va fi întărit. Din data de 24 februarie, când Rusia a atacat statul vecin, s-au tot purtat discuții, au fost trimiși soldați stăini la noi în țară și iată că acum a ajuns și o armă de ultimă generație. Aceasta a fost adusă de francezi. Despre ce este vorba veţi afla din rândurile următoare!

Francezii au adus o armă de ultimă generație în România

O apărare puternică pe Flancul Estic este singura garanţie pentru Europa, spunea Klaus Iohannis în urmă cu două luni. Iată că a înțeles acest lucru și NATO, așa că francezii au adus în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie, potrivit celor de la Agerpres.

„Pus în funcţiune de o circa o sută de aviatori, sistemul sol-aer cu rază medie de acţiune Mamba poate să asigure o bulă de protecţie în avantajul forţelor care operează în zonă”, a transmis Statul Major francez printr-un comunicat.

Colonelul Pascal Ianni, purtător de cuvânt al Statului Major francez, a mai adăugat faptul că sistemul Mamba este „înainte de toate menit să protejeze baza aeriană a NATO” care găzduieşte mai multe mii de soldaţi. „Aceasta este prima sa menire”, a precizat oficialul.

Francezii au adus in Romania un sistem de aparare sol-aer de ultima generatie
Francezii au adus in Romania un sistem de aparare sol-aer de ultima generatie

Sute de militari francezi sunt prezenți în România

Sistemul francez este conectat la sistemul de apărare român şi la cel al NATO, care asigură comandamentul central. Forţe armate franceze sunt prezente în țara noastră încă de pe data de 26 februarie 2022.

Dar această desfăşurare în regim de urgenţă a unui număr de aproximativ de 500 de militari francezi a fost de atunci permanentizată, integrând în alternanţă o companie belgiană sau olandeză.

„Ea face parte din cele patru batalioane suplimentare desfăşurate de NATO pe flancul oriental al Europei, cu Slovacia, Ungaria şi Bulgaria.

Această desfăşurare se înscrie în cadrul întăririi posturii disuasive şi defensive a NATO pe flancul estic al Europei”, a informat Statul Major francez în comunicat.

„Nu am fost niciodată atât de angajaţi în misiunile NATO şi pe flancul estic al Europei”, a mai spus colonelul Pascal Ianni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...