Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a contestat decizia de carantinare a sa

Elena Avramescu, Diana Dumitrache 25.01.2022, 17:11
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a contestat decizia de carantinare a sa

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a decis să conteste marţi, la Judecătoria Constanţa, decizia de carantinare a sa, ce a fost dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Astfel că IPS Teodosie a cerut să fie suspendate efectel respectivei decizii, precum şi anularea acesteia.

IPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a sa

„Astăzi, 25 ianuarie 2022, a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării IPS Teodosie, prin avocatul Chitic Mircea-Victor-Daniel. S-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor Deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei”, găsim notat într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

În această contestaţie sunt invocate trei motive, după cum sunt enumerate mai jos.

IPS Teodosie a primit trei amenzi intr-o zi
IPS Teodosie

„Ce motive se invocă. 1. Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. (…)

Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept. 2. Actul DSP nu este motivat de fapt şi de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepţia suspendării pentru persoanele care sosesc din state terţe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, şi care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării. 3.

În plus, acţiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în ţară, care sunt presupuşi ca persoane care riscă să infecteze pe alţii. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinaţi cei testaţi negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivaţie”, mai găsim notat în comunicatul menţionat.

Conform acestuia, în acţiuni motivate asemănător, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti şi Tribunalul Prahova au decis să admită contestaţiile, anulând astfel deciziile de suspendare.

De la data de 25 ianuarie, IPS Teodosie a intrat în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal.

Mai mult, Arhiepiscopia Tomisului susține că toate cele trei amenzi care i-au fost date pe 24 ianuarie lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sunt ilegale, deoarece au fost aplicate înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare. Preotul Eugen Tănăsescu spune că sancţiunile contravenţionale vor fi contestate, până în prezent IPS Teodosie neprimind nicio înştiinţare cu privire la respectivele amenzi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...